Topper «Assassin’s Creed»-rollelista med Oscar-vinner

Filmpremiere neste jul.

5. oktober 2015 11:06

(PressFire.no): Ubisoft har lenge puslet med filmplaner for sin kanskje viktigste serie.

«Assassin’s Creed»-prosjektet fikk for alvor fotfeste da skuespiller Michael Fassbender ble involvert i 2012.

Fassbender skal både spille hovedrollen og er en av produsentene.

Nå har ytterligere to skuespillere blitt bekrefta.

Jeremy Irons. 
(Foto: Richard Shotwell, Ap/Scanpix).

Skuespillernes hat-trick

Jeremy Irons er den mest meritterte av de to tilskuddene. Han har gjort seg fortjent til den såkalte «Triple Crown of Acting» - med Oscar-pris (film), en Emmy (tv-serie) og en Tony (teater).

Brendan Gleeson er den andre nykommeren til «Assassin’s Creed»-filmen. Best kjent for sin rolle i «Harry Potter»-filmene, der han spilte Alastor «Mad Eye» Moody.

Det er Deadline som melder dette.

Både Gleeson og Irons skal portrettere fedrene til to av stjernene: Gleeson spiller Fassbenders far i filmen, Irons er Marion Cotillards.

Michael Fassbender.
(Foto: Patrcik McMullan,
Sipa USA/Scanpix).
Michael Fassbender.
(Foto: Patrcik McMullan,
Sipa USA/Scanpix).

Verdenspremiere neste jul

I 2012 opprettet Ubisoft en egen filmdivisjon med ansvaret for å forvalte flere av den franske spillgigantens merkevarer og få disse overført til Hollywood-prosjekter.

I samarbeid med New Regency har Ubisoft også planer for både «Splinter Cell» og «Ghost Recon». Det har også blitt lagd en animasjonsserie med «Raving Rabbids»-figurene.

Irsk-tyske Fassbender er for tiden aktuell med «Steve Jobs»-filmen regissert av Danny Boyle («Trainspotting», «Slumdog Millionaire»). Den hadde USA-premiere sist helg. Norge må vente til 22. januar.

Historien skal være løst basert på det første «Assassin's Creed»-spillet i serien fra 2007. Callum Lynch (Fassbender) klarer å låse opp genetiske minner fra en forfar – en assassiner fra det 15. århundre.

«Assassin’s Creed»-filmen får verdenspremiere 21. desember 2016. Her kan du se traileren fra «Steve Jobs», der Fassbender spiller den karismatiske Apple-sjefen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3