Sony vil lage «Assassin’s Creed»-film

Skal være i sluttforhandlinger.

21. oktober 2011 10:13

Ifølge filmbransjebladet Variety skal Sony Pictures nå være i sluttforhandlinger for å sikre seg rettighetene til å lage filmer på den svært populære «Assassin’s Creed»-serien til Ubisoft.

Ubisoft skal ha fridd til Hollywood for å få på plass en avtale med et stort studio de siste månedene. Også Universal skal ha vist sin interesse.

Det er Ubisofts nye firma, Ubisoft Motion Pictures, i Paris som jobber med å få spilltitler på filmlerretet. Avdelingen skal jobbe med å ha mer kontroll over spilltitlenes overgang til andre formater, noe som skal ha vært viktig i prosessen med Sony.

«Raving Rabbids»-serien har allerede blitt plukket opp av tv-kanalen Nicelodeon som en animert tv-serie.  

I fjor hadde filmen som er basert på «Prince of Persia»-serien premiére, men med «bare 335 millioner dollar» i omsetning skal den ha skuffet på regnskapet. Store navn som Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton og ben Kingsley hadde hovedrollene.

Under spillmessen GamesCom i Kön, Tyskland uttalte Ubisoft-sjef at de ønsker seg filmer basert på både «Assassin’s Creed», «Tom Clancy’s Splinter Cell» og «Tom Clancey’s Ghost Recon».

I «Assassin's Creed» spiller du snikmorder på 1400- og 1500-tallet, hvor historien blander historiske fakta med fiksjon. Kjente historiske personer blir flettet inn i en intrikat konspirasjonsfortelling. 

Det fjerde spillet i serien, «Assassin's Creed: Revelations», kommer til PS3, Xbox 360 og PC 15. november og bygger bro mellom det første spillet og de tre oppfølgerene. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3