«The Division» utsatt: – Viste seg å være riktig i tilfellet med «Watch Dogs»

13. mai 2015 12:54

(PressFire.no): Denne uka er det Ubisoft som stjeler det meste av oppmerksomheten i spillbransjen.

Slik blir det automatisk når de i løpet av én dag både annonserer et nytt «Assassin’s Creed», samtidig rykker ut og legger seg flate på grunn av alle feilene i fjorårets «Unity»og har diskutert den økonomiske situasjonen med investorer.

Slikt finansprat har også en bivirkning, for her kommer ofte oppdateringene i lanseringskalenderen.

«Assassin's Creed Syndicate» blir en
ekstra viktig Ubisoft-satsning i år.

Færre storkanoner i år

Yves Guillemot, direktøren og en av grunnleggerne av Ubisoft, presenterte en prognose for neste finansår (1. april 2015 – 31. mars 2016) med forventet «stabil» inntjening, men et svakere første kvartal. Av spillene vi vet kommer ut fra Ubisoft i år, er det bare et nytt «Just Dance» og «Assassin’s Creed Syndicate» som er melkekyr sikkerstikk i stand til å matche tidligere salgsmilepæler.

Dessuten vet vi at «Tom Clancy’s Rainbow Six Siege»-spillet skal lanseres i høst. Dette ble vist under E3-spillmessa i fjor.

Men det mangler ytterligere en kanon eller to, hvis vi sammenligner med fjorårets kolleksjon – der «Watch Dogs» og «Far Cry 4» var viktige bidragsytere på budsjettene til dette franske selskapet. Finansåret som nylig ble avrundet, resulterte i en vekst på 45 prosent i spillsalg sammenlignet med det foregående. 

«»

Smør deg med Division-tålmodighet

Når det gjelder et av de mest etterlengtede fra denne kanten, «The Division»  annonsert i stor stil i 2013  har vi allerede ventet lenge.

Svenske Massive Entertainment har arbeidet i flere år med denne postapokalyptiske rollespillvisjonen, lagt til et New York på randen av oppløsning etter en slem epidemi har brutt ut.

Ubisoft har nå bekreftet at «The Division» ikke kommer ut i år, likevel. Planlagt lansering er nå skjøvet til 2016 – før 31. mars neste år.

«The Division» slippes før april 2016,
har Ubisoft nå sagt.
«The Division» slippes før april 2016,
har Ubisoft nå sagt.

Hvor mye av «The Division» er egentlig ferdig?

Vi tror vi har et flott spill i hendene våre nå, og gir utviklerne ekstra tid for å kunne frigjøre hele deres kreative visjon, forteller en Ubisoft-talsperson til Eurogamer.

 En slik avgjørelse viste seg å være riktig i tilfellet med «Watch Dogs», et spill som overgikk målene vi hadde lagd til det opprinnelige slippvinduet.

Det er ikke mange dagene side Ubisoft bekreftet at de har sysselsatt enda et av sine studioer for å hjelpe Massive med «The Division».

Sjefsprodusenten bak «The Divison»,
Fredrik Rundqvist. (Foto: PressFire).

Annecy, som dette studioet heter, har tidligere arbeidet med online- og flerspillerinnholdet i noen av «Assassin’s Creed»-titlene og «Splinter Cell»-spill.

Nyhetene om at «The Division» fortsatt er flere måneder unna et slipp, kommer til å gi oss et nytt E3 i juni der utviklerne er nødt til å svare på spørsmål om hvor langt de egentlig har kommet i utviklinga. Dette var også et gjennomgangstema i fjor sommer, før det kulminerte med at sjefsprodusenten for «The Division» oppfordret oss om å: «go on, fucking touch the machine and see that it’s running!».

Vi hadde sekunder før spurt Fredrik Rundqvist om Massive faktisk hadde et spill på dette tidspunktet, på GamesCom i Köln i august.

Skisser fra «Beyond Good & Evil 2»
har eksistert lenge. Er det på tide
med en E3-avsløring i år?

Brygger på et hemmelig storspill

I forbindelse med at Ubisoft presenterte regnskapet og la fram prognosene for det neste året, utdypet Yves Guillemot mer rundt situasjonen til «The Division» og hvorfor vi må fortsette å vente.

 Det du må huske på, er at dette er et online rollespill. Slike tar lengre tid å fullføre og vi vil sikre oss at vi har nok tilbakemeldinger fra alpha- og beta-tester til å polere det så mye som mulig før lanseringen, slik at det kommer ut på markedet og gir en best mulig opplevelse.

Ubi-sjef Guillemot har et uannonsert 
spill på lur. (Foto: PressFire).

– Vi forventer mindre salg i finansåret enn om vi hadde sluppet det i julesesongen, men sett i større sammenheng forventer vi at det selger like godt gjennom hele dets livssyklus, forklarte Guillemot på spørsmål om konsekvensene av «The Division»-utsettelsen.

Det er bare én måned igjen til E3-spillmessa i Los Angeles starter. Her skal Ubisoft selvsagt vise noen av sine nyheter og det blir sannsynligvis enda et E3-år med en presentasjon av «The Division».

Men Guillemot frister med at de har mer på lager, blant annet et uannonsert, såkalt AAA-spill som skal utgis i samme periode som «The Division». Altså før 31. mars 2016.

Sjansen er stor for at dette mystiske storspillet blir presentert under E3-uka, i midten av juni.

Denne filmen er fra The Division, og ble sluppet i forbindelse med E3 i fjor:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3