Tencent byr 1,33 milliarder kroner for Funcom

Ønsker å kjøpe samtlige aksjer.

22. januar 2020 09:49

(PressFire.no): Den kinesiske tek-kjempen Tencent ligger an til å kjøpe alle aksjer i det norske spillselskapet Funcom. Det kommer fram i en melding selskapene sendte ut i dag.

Tencent kjøpte i september Funcom-aksjene til Hans Peter Jebsen og KGJ Capital, hvilket gjorde de til den største aksjonæren i selskapet med 29 prosent eierskap.

Det kinesiske selskapet legger nå inn et bud på 17 kroner per aksje til alle aksjeeiere for de resterende aksjene, noe som betyr at det totale tilbudet for Funcom er på 1,33 milliarder kroner.

Dette tilbudet er 26,9 prosent over gårsdagens aksjepris.

Fra før eier Tencent andeler i blant annet Ubisoft, Epic Games, Riot Games, Fatshark, Supercell og Sharkmob.

Funcom sier oppkjøpet vil kunne gi ressurser selskapet trenger til å utvikle nye spill i «Conan»- og «Dune»-seriene, og at det vil bane vei for Funcom-spill også på mobile plattformer i samarbeid med Tencent.

Les også: Funcom skal satse mer på «games as a service» og online overlevelsesspill fremover - utsetter skytespill i kjølvannet av Tencent-bud.

Overtakelsen støttes av styret i Funcom.

- Vi har et flott samarbeid med Tencent som hovedaksjonær, og vi er veldig begeistret over å bli en del av Tencent, sier Funcom-sjef og styreleder Rui Casais.

- Vi skal fortsette å utvikle flotte spill som folk over hele verden vil spille, og vi mener at støtten fra Tencent vil ta Funcom til det neste nivået.

- Vi er imponerte over Funcoms styrker som utvikler av åpen-verden, flerspiller action- og overlevelsesspill, sier visepresident i Tencent, Steven Ma.

- Funcom har en sterk historie i å utvikler nye spill med lang levetid. Vi er glad for å kunne styrke vårt forhold med Funcom og ser frem til å samarbeide med de for å levere flere spennende og fornøyelige spillopplevelser til fans verden over.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3