(PressFire.no): Den kinesiske Internett- og spillgiganten Tencent blir nå den største aksjonæren i norske Funcom – det etter at sikrer seg 29 prosent av aksjene.

Det forteller selskapene i en pressemelding.

Tencent kjøper 22 341 221 aksjer fra Hans Peter Jebsen og KGJ Capital og betaler 15,75 kroner per aksje – altså har de kjøpt aksjer for 351,9 millioner kroner. Funcom-aksjen tok et byks på 22 prosent på børsen i kjølvannet av nyheten.

Funcom-sjefen Rui Casais forteller i pressemeldingen at de er fornøyd med å få Tencent på eiersiden.

- Tencent har et rykte på seg for å være en ansvarlig investor med langsiktig horisont, i tillegg til å være kjent for å kunne drive onlinespill.

- Innsikten, erfaringen og kunnskapen som Tencent bringer har stor verdi for oss og vi ser fram mot å jobbe tett med dem når vi fortsetter å lage fantastiske spill og bygger en suksessfull framtid for Funcom, sier han i pressemeldingen.

På Facebook skriver Funcom at dette ikke medfører noen som helst endringer selskapets struktur – ledelse og kreativ frihet forblir den samme.

Tencent har kjøpt seg inn i en stor del av vestlige spillselskaper og har i tillegg spesialisert seg på å lansere spill i hjemlandet Kina.

De har blant annet eksklusive rettigheter til å drive «PUBG» i Kina og eier både andel av «Fortnite»-utvikleren Epic Games og «League of Legends»-giganten Riot Games.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Darksiders: Genesis

Et spill og en serie i identitetskrise.

Les mer