Tar grep for å bli kvitt grådighetsstempelet til «Forza 5»

Bilprisene jekkes kraftig ned.

28. november 2013 12:17

(PressFire.no): Xbox-sjefer har de siste dagene blitt spurt om de ulike betalingsløsningene som er pakket inn i menyene på spill som «Ryse», «Killer Instinct» og «Forza Motorsport 5».

Dette er tre Xbox One-lanseringsspill som på hvert sitt vis tilbyr mer innhold om du er villig til å bla opp. Trenden med mikrotransaksjoner eller free-to-play-hybrider, ser ut til å bli sterkere med de nye konsollene, Xbox One og PlayStation 4.

«Forza Motorsport 5» har høstet en del kritikk etter lanseringen. Ikke bare har utvikleren Turn 10 kappet antallet biler som er med på disken – sammenlignet med «Forza 4» er det bare halvparten. Men bilspillet har også en heftig prising på bilene. Vil du oppgradere i garasjen, kan du enten bruke spillvaluta eller ekte penger om du trenger en kjappere bil.

Turn 10 snur seg kjapt rundt

Dan Greenawalt, sjefen bak «Forza»-serien, innrømmet i et intervju med Shacknews tidligere denne uka siden at de lytter på tilbakemeldingene, og vil vurdere å gjøre endringer når det gjelder hvordan økonomien i spillet er lagt opp.

Denne endringen er på vei, kommer det nå beskjed om fra Turn 10.  

- Vi fortsetter å sette pris på tilbakemeldingene, og vi holder et våkent øye på data fra spillet som viser hvordan spillerne gjør framgang. Basert på tallene vi har sett på etter vår første uke med «Forza Motorsport 5», blandet med tilbakemeldingene vi har hørt direkte fra dere, er vi nå i gang med å iverksette noen endringer når det gjelder økonomien i «Forza Motorsport 5».

- Samtidig som vi holder på å legge siste puss på dette, ønsker vi å forsikre oss om at alle fortsetter å ha det bra med «Forza 5». Derfor iverksetter vi noen tiltak, forteller Brian Ekberg i Turn 10.

Gratis Formel 1-bil

Det er snakk om flere grep som skal bidra til å gjøre grådighetsstempelet i «Forza Motorsport 5» litt mildere. Fra og med fredag blir det halv pris på alle bilene i spillet. (Det nevnes ikke om dette gjelder kun i en periode eller blir en permanent prisreduksjon).

Er du såkalt Forza Motorsport 5 VIP-medlem får du Lotus E21-bilen, gratis, som et klapp på skuldra fra utviklerne. Denne Formel 1-bilen kostet nesten 400 kroner å låse opp om du ikke ville tjene opp spillpoeng – men det er med rabatt.

I teorien kan denne koste deg nesten 800 kroner. (Etter prisdroppet, som skjer i morgen, blir dette nivået endret). Har du allerede skaffet deg Lotus E21, får du en Ferrari 1962-modell i garasjen din som en påskjønnelse.

Få bedre betalt

Videre forteller «Forza»-utviklerne at de øker utbetalingene av spillpoeng «dramatisk» gjennom hele desember. Dette gjelder riktignok om du går via nettsiden Forza Rewards og hever bonuspoengene der.

Turn 10 legger seg i tillegg langflate over et løfte de tidligere har gitt kunder som kjøpte «Forza Motorsport 5 Limited Edition»: Utviklerne sa opprinnelig at 1250 credits var nok til å handle hvilken som helst bil fra spillmenyene.

- Dét er det ikke, noe flere av dere har poengtert, innrømmer Ekberg på «Forza»-nettsidene.

- Vi beklager. For å gjøre det godt igjen, og utligne denne forskjellen, vil vi snart la alle som eier Limited Edition velge seg hvilken som helst bil fra spillet, gratis.

(Denne muligheten blir det informert om via en egen nettside, senest 16. desember, lover Turn 10).

Kan bli flere endringer

I motsetning til i tidligere «Forza Motorsport»-spill, får du ikke tildelt bonusbiler når du går opp i nivå – som belønning for å ha kjørt bra.

Alle bilene du må oppgradere til, må enten kjøpes gjennom spillpoengene du har tjent opp – eller du kan ta snarveien ved å kjøpe poengpakker med et kredittkort.

- Vi kommer til å fortsette å gjøre endringer i «Forza Motorsport 5»-økonomien fremover, når det trengs, og jeg skal gi dere beskjed når endringene skjer, forsikrer Brian Ekberg i Turn 10.

«Forza Motorsport 5» er et av lanseringsspillene til Xbox One-konsollen. Denne maskinen kommer ikke til Norge før neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3