I «Forza 5» kan du måtte betale over 300 kroner for én enkelt bil

Om du ikke gidder å låse opp.

25. november 2013 13:27

(PressFire.no): Et massivt utvalg av biler i alle former, farger og fartsklasser har lenge vært et av de bærende elementene for bilsimulatorene. Særlig etter at «Gran Turismo» eksploderte.

Microsofts populære tilsvar til storserien, «Forza Motorsport», likeså. Men det kan koste deg dyrt å dundre rundt i en av de mest høythengende doningene om du ikke er tålmodig.

Gamereactor melder at Formel 1-bilen Lotus E21 koster nesten 400 kroner å låse opp om du ikke orker å opptjene spillpoeng ved å kjøre løp. Og det er med kvantumsrabatt. Teoretisk sett kan bilen koste nesten 800 kroner. 

If the price is right?

Femmeren har 200 ulike biler til å begynne med, bare halvparten så mange som forgjengeren. Utvikler Turn 10 forklarer det med arbeidskrevende oppussing for å støtte Xbox One-maskinens heftigere maskinvare. 

Alle skal kunne låses opp ved å fullføre løp og opptjene poeng. Betalingsmuligheten må altså kunne betraktes som en slags juksekode.

Formel 1-favoritten er den aller dyreste bilen, mens superbiler som McLaren P1 og Ferrari Enzo koster rundt 100 norske kroner.

I likhet med de tidligere utgivelsene i serien skal man også kunne kjøpe helt nye biler og baner som mindre utvidelsespakker etter hvert.

Flere om beinet

Tidligere denne måneden kunngjorde Sony og Polyphony Digital at kommende «Gran Turismo 6» også åpner for mikrotransaksjoner, for første gang i serien.

De legger seg på en lignende linje og har fristet med poengkostnaden til et veldig lite utdrag av sine mer enn 1200 biler. Se bildet til høyre.

Sistnevnte utgis til PlayStation 3 den 6. desember, mens «Forza 5» allerede finnes i butikkhyllene i visse regioner som lanseringsspill til Xbox One.

Her i Norge utgis ikke Microsofts nye spillmaskin før en gang på nyåret. Da skal vi blant annet få et gratisspill som plaster på såret for utsettelsen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3