Solgte 6,6 millioner Xbox-er før jul

Hvor mange av disse var One-maskiner?

27. januar 2015 11:35

(PressFire.no): Microsoft gikk inn i julefeiringen med den mestselgende konsollen i USA. Xbox One vant salget i november og desember.

Godt stimulert av et priskutt, og en Xbox-pakke som inkluderte to «Assassin’s Creed»-spill.

Microsoft har nå avslørt resultatene fra siste kvartal av 2014. Her kommer det fram at selskapet solgte 6,6 millioner Xbox-er, på verdensbasis.

PS4 har solgt 18,5 millioner

Det går ikke fram hvor mange av disse konsollene som er Xbox One, eller hvor mye One har solgt samlet siden lanseringen for snart halvannet år siden. Selskapet fortsetter altså tradisjonen med å klumpe sammen salget fra Xbox 360 og sin nyeste spillmaskin.

Kvartelet til Microsoft, der de 6,6 millioner konsollene ble solgt, strekker seg fra oktober til utgangen av desember i fjor.

Fra 23. november til 4. januar solgte Sony 4,1 millioner PlayStation 4-konsoller på verdensbasis.

Det betyr trolig at Sony fortsatt har et solid overtak.

I forbindelse med CES-teknologimessa tidligere denne måneden kunngjorde Sony at de har solgt 18,5 millioner PlayStation 4 – til kunder.

Det gjør PS4 til den raskest selgende Sony-konsollen til dags dato, hevdet toppsjefen Kaz Hirai under CES.

Et Xbox-tilbud uten dato

Microsoft kuttet Xbox One-prisen fra 400 dollar i USA til 350 dollar i opptakten til det viktige julesalget i fjor. Etter en 12-dagersperiode, der prisen igjen ble skrudd opp til 400 dollar, gjeninnførte Microsoft rabatten i USA.

Dette er ikke et varig priskutt, forsikret de. Samtidig vil ikke Microsoft datofeste hvor lenge denne nye 350-dollarskampanjen vil strekke seg. Michael Nichols fra Microsoft fortalte dette til Polygon.

NPD Group, et markedsanalyseselskap i USA, rapporterte for et par uker siden status for spillåret i 2014. I løpet av 14 måneder i salg har Xbox One og PS4 samlet solgt 65 prosent bedre enn hva PS3 og Xbox 360 klarte i løpet av sine første 14 måneder, skrev CVG.

Når det gjelder norske Xbox One-priser, ville ikke Microsoft love en rabatt tilsvarende den amerikanere nå har fått. Thomas Langård hos Microsoft Norge understreket overfor PressFire at det er forhandlere og butikkene selv som bestemmer priser her til lands.

– Vi jobber alltid med å gi kunder god verdi på Xbox One, og våre forhandlere i Norge har med jevne mellomrom gode tilbud på konsollen, sa Langård til PressFire tidligere denne måneden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3