Skrekkspillet som skulle «få deg til å drite i buksa» er vraket

27. april 2015 10:26

(PressFire.no): I løpet av helga begynte ryktene å svirre. Det blir ikke noe av det nye «Silent Hill»-spillet likevel.

Dette er nå bekreftet fra et par av hovedmennene bak prosjektet.

Guillermo del Toro, filmregissøren kjent for blant annet «Pan’s labyrint», «Hellboy» og «Pacific Rim», samarbeidet med Hideo Kojima («Metal Gear Solid») og «The Walking Dead»-skuespilleren Norman Reedus om en frisk omstart av denne klassiske skrekkspillserien.

«P.T.»-demoen kom i fjor.

Skrekkelig bra smakebit

Forsmaken fikk vi allerede i fjor, gjennom demoen kalt «P.T.».

Så skrekkelig, bra, og en så original idé at vi i PressFire belønnet «P.T.» med en «frisk pust»-utmerkelse fra oppsummeringa vår av spillåret 2014.

Les også: Spillserien som har friket oss ut i tretten år – stor «Silent Hilll»-gjennomgang.

Hideo Kojima.
(Foto: Damian Dovarganes, Ap/Scanipix).
Hideo Kojima.
(Foto: Damian Dovarganes, Ap/Scanipix).

Dårlig stemning mellom Kojima og Konami

Den første ledetråden om at «Silent Hills» (med en ekstra «s») kanskje likevel ikke blir noe av, fikk vi da spillutgiveren Konami i helga gikk ut og varslet: «distribusjonsperioden for «P.T.»på PlayStation Store utløper onsdag 29. april.»

Hvorfor fjerne en slik liten og bra digital demo, undret mange?

Det har også vært bråk mellom Hideo Kojima og Konami de siste ukene. Samarbeidet mellom disse partene opphører etter «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» kommer ut i september.

Guillermo del Toro.

I forrige måned ble det klart at Kojimas rolle i det japanske spillselskapet hadde blitt kraftig redusert. Bakgrunnen er uenigheter rundt ansattkontrakter og en ny type struktur hos Konami. Den visjonære og innflytelsesrike spillskaperens logo og navn ble fjernet fra PR-materiell, og «Metal Gear»-nett og Twitter-adresser endret i løpet av kort tid.

Både Konami og Kojima har forsikret at arbeidet med det neste «Metal Gear Solid»-spillet ikke skal påvirkes av at partene skal skilles snart. Alle er bestemt på å gi hundre prosent, har de sagt.

Norman Reedus bekreftet
nyheten.
– 

Hjerteknusende

Flere av de sentrale aktørene bak «Silent Hills» har nå fortalt at prosjektet er skrapet. I hvert fall slik det har vært planlagt.

Først kom rapporten om at Guillermo del Toro hadde forklart dette, under et filmarrangement i San Francisco i helga:

– [«Silent Hills»] blir ikke noe av. Det knuser hjertet mitt.

Kojima og jeg har vært i kontakt med hverandre i årevis. Jeg syns visjonen vi hadde [til «Silent Hills»] var fantastisk. Det vi hadde planlagt var utrolig, sier del Toro i dette videoklippet, der han ble spurt ut foran et publikum i San Francisco lørdag.

– Det ville ha tuklet skikkelig med hjernene til folk, det var skikkelig vågale saker, sier regissøren om spillet som etter alt å dømme nå er lagt dødt.

Norman Reedus, kjent som Daryl Dixon i «The Walking Dead»-serien, heiv seg på noen timer senere og bekreftet:

– Veldig skuffa over dette, for jeg så virkelig fram mot det. Forhåpentligvis kommer [«Silent Hill»] tilbake. Beklager, alle sammen, skrev Reedus på Twitter.

Konami tåkelegger

Konami kom til slutt på banen med en kommentar. De bekrefter at en kontrakt de hadde med Reedus har utløpt, og at de vil fjerne «P.T.»-demoen fra PlayStation Store.

Konami danser rundt spørsmålet om skjebnen til det nye «Silent Hills»-spillet, når de sier følgende i en uttalelse til Eurogamer:

– Konami vil fortsette å utvikle «Silent Hill»-serien.

Selskapet sitter på «Silent Hill»-rettighetene og har tenkt å fortsette med det, virker det som. Men de unngår altså å belyse hva som egentlig har skjedd med spillet del Toro og Reedus hevder er vraket.

Ledetrådene fra «P.T.» pekte
mot kjente skrekk-trakter.

Mystisk «P.T.»-debut

«P.T.» blir etter alt å dømme stående igjen som den eneste smakebiten for «Silent Hill»-visjonen del Toro, Kojima og Reedus jobbet med. I demoen går du ned en korridor, studerer bilder på veggene og åpner dører – de som er åpne, vel og merke. Etter flere turer ned denne samme gangen, begynner omgivelsene gradvis å endre seg. Til det mer skrekkelige.

Sony annonserte «P.T.» under GamesCom-pressekonferansen i Köln i fjor. De gjorde det uten å si hva dette egentlig dreide seg om. Det var opp til folk å laste ned, spille og finne ut selv, oppfordret PlayStation-sjefen i Europa, Jim Ryan, fra scenen.

Det tok ikke mange timene før ledetrådene var gransket og Internett konkluderte at dette dreier seg om et helt nytt «Silent Hill»-spill.

Hideo Kojima forklarte i fjor hva de ønsket å oppnå med sitt skrekkspill.

– Først ville vi lage et spill som gjør at du pisser i buksa, men vi har forandret mening.

– Nå sikter vi mot å lage et spill som gjør at du driter på deg, forklarte Hideo Kojima under en direktesendt Konami-brief på GamesCom 2014.

OPPDATERT: Konami bekreftet til slutt, overfor blant andre Polygon, at «Silent Hills» er kansellert. Selskapet sier de vil fortsette å lage nye «Silent Hill»-spill, men prosjektet som del Toro og Kojima jobbet med, er skrinlagt.

NB! Videoen du ser i denne saken er fra Tokyo Game Show i september i fjor.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3