Oculus Rift kommer i 2016

6. mai 2015 14:47
Berg-og-dalbane-tur med
VR-briller.
(Foto: PressFire).

(PressFire.no): Det har vært litt av en reise for virtuell virkelighet siden Oculus Rift lanserte folkefinansieringen sin sommeren 2013.

Ikke bare har de startet en industribevegelse, men ble også i fjor kjøpt opp av Facebook for eventyrlige 12 milliarder kroner.

Samtidig har racet startet for å ta markedsandeler, hvor både Sony med Project Morpheus og Valve/HTC med Re Vive har meldt seg på med sine respektive løsninger.

Microsoft har valgt en litt annen vei med sin HoloLens-løsning.

Sony har kunngjort at deres løsning vil lanseres til PlayStation 4 tidlig i 2016, mens HTC og Valve har avslørt at deres briller kommer ut i slutten av 2015.

Slik ser det endelige designet ut.
Slik ser det endelige designet ut.

Lanseres i 2016

Nå kommer også Oculus Rift på banen og varsler at kundeversjonen lanseres i starten av 2016 og at forhåndsbestillinger starter i løpet av året. Det bekreftes i en e-post sendt til dem som støttet folkefinansieringen.

Foreløpig har Oculus Rift kun vært tilgjengelig i uferdig versjon, myntet på spesielt interesserte og utviklere.

Avslører mer snart

Hva vi kan forvente av innhold og av den endelige kundeversjonen av VR-brillene, skal ifølge e-posten avsløres de kommende ukene. Spesifikasjonene på selve brillene skal avsløres i neste uke.

De påpeker videre at det snart er E3 i Los Angeles, hvor de tydeligvis vil være tilstede. E3-spillmessen sparkes i gang 16. juni og varer til 18. juni. PressFire er naturligvis til stede.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3