Valve allierer seg med HTC for VR

Lanseres i år.

2. mars 2015 11:04

(PressFire.no): Spillgiganten Valve allierer seg med mobilgiganten HTC for utvikling og produksjon av virtuell virkelighets-briller.

Det avslører de i anledning spillutviklerkonferansen GDC som pågår i San Francisco i disse dager. Løsningen kan testes på konferansen og får tittelen HTC RE Vive.

Dermed melder de seg på VR-racet nå Facebook-eide Oculus Rift på mange måter startet, som også samarbeider med Samsung om virtuell virkelig på deres mobile plattformer.

I tillegg kunngjorde Sony i fjor sin løsning under arbeidstittelen Project Morpheus, som skal fungere med deres spillkonsoll PlayStation 4.

Kommer i år

Men der konkurrentene ikke har klart å markere kalenderen sier HTC og Valve at deres løsning skal komme ut før slutten av året.

HTC RE Vive vil være utstyrt med to skjermer – et for hvert øye, hvor hver skjerm har oppløsning som teller 1200 i bredden og 1080 i høyden. Bildeoppdateringen skjer med 90 bilder i sekundet. Den er også bygget for å fungere sammen med Valves plattform for å utvikle innhold - SteamVR.

Sporer deg i rommet

HTC og Valve forteller at de ikke bare har et sporesystem som kan følge hodet med en tiendedels grad, men også at det kommer en form for basestasjoner som kan spore deg i rommet.

Dermed kan teknologien spore bevegelsene i et område på rundt fem kvadratmeter, heter det fra produsentene.

«The Room Two».

Lager spill til HTC RE Vive

Tre spillselskaper skal allerede jobbe med spill til HTC RE Vive – Fireproof Games («The Room»), Dovetail Games («Microsoft Flight Simulator X Steam Edition», «Train simulator 2015») og  Cloudhead Games.

Sistnevnte hadde en folkefinansieringskampanje for «The Gallery: Six Elements», som ble utviklet for Oculus Rift.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3