Nye «Star Wars: Battlefront» og JJ Abrams er i samme intergalaktiske tidssone

– Spillet slippes før neste jul.

29. oktober 2014 10:27

(PressFire.no): Det ville kanskje vært naivt å tro noe annet: Det neste store «Star Wars»-spillet havner i butikkhyllene omtrent samtidig med premieren av den nye filmen, og det skjer neste jul.

Electronic Arts har nylig briefet investorene sine, og samtidig også gitt «Star Wars: Battlefront» et lanseringsvindu.

Må kraften være med dere. «Star Wars Battlefront» slippes jula 2015, heter det i en Twitter-melding fra EA, sendt ut i kjølvannet av finanssnakket i går.

En spekka «Star Wars»-jul

Det er svenske DICE som har overoppsynet med neste «Battlefront». DICE opprettet et nytt studio i Los Angeles som primært jobber med dette spillet.

Foreløpig er det kun konseptuelle klipp, skisser og snøgufs med Finse-assosiasjoner vi har fått se fra spillet. Noe av dette kan du se i videovinduet i denne saken.

EA sikret seg rettighetene til å lage «Star Wars»-spill de neste ti åra. Disney, som kjøpte LucasFilm i 2012 for heftige 23 milliarder kroner, har selv skissert ambisjoner om å lage mobilspill lagt til dette universet.

Den første av de nye «Star Wars»-filmene, «Episode 7», er regissert av JJ Abrams og får verdenspremiere 18. desember 2015.

Opprinnelig var det snakk om et «Battlefront»-slipp neste sommer. Disse planene, om de var reelle eller ikke, er nå uansett skjøvet på.

Mye tyder altså på at Electronic Arts vil forsøke å profitere på oppmerksomheten denne filmen får til sitt første av flere «Star Wars»-spill i produksjon.

Vi vet at BioWare («Mass Effect», «Dragon Age») jobber med et nytt «Star Wars»-spill. Det gjør også Visceral («Dead Space», «Battlefield Hardline»), og det ryktes at EA Canada har et annet prosjekt på gang lagt til denne galaksen langt, langt unna.

Visceral fikk for øvrig forsterkninger tidligere i år. Amy Hennig, en av nøkkelpersonene bak Naughty Dog og Sonys «Uncharted»-serie, har hoppet over til dette studioet.

«Battlefield 5» neste ut?

Det kom fram flere interessante detaljer fra EAs seneste runde med finansprat og investorinformasjon. Andrew Wilson, direktøren i Electronic Arts, fortalte at et helt nytt «Battlefield» fra DICE – antageligvis «Battlefield 5» – er planlagt sluppet i 2016.

Først skal Visceral sin politi-og-røver-variant, «Battlefield Hardline», lanseres tidlig neste år.

Etterpå kommer altså et nytt «Star Wars: Battlefront», før jula 2015. Deretter blir det mer tradisjonell krigføring fra svenskene, kan vi anta:

 Etter denne lanseringen («Hardline»), er vår neste «Battlefield»-opplevelse planlagt for slipp i tredje kvartal av finansåret 2017, fortalte Wilson ifølge Eurogamer.

Det betyr perioden oktober til desember i 2016.

Wilson understreker at det er lengre levetid hos skytespillene fra EA nå, og derfor vil han gi hvert spill mer albuerom og luft imellom. Også for å profittere på ekstra innhold og flere tjenester i kjølvannet av hver «Battlefield»-release, antyder han.

I tillegg til å ha overoppsynet med «Battlefront» og «Hardline», og ha øynene på et nytt «Battlefield», jobber også DICE med «Mirror’s Edge 2». Det er fortsatt uvisst når denne oppfølgeren blir ferdig.

Ser mot Batman

EA-direktør Wilson har tidligere snakket om hvordan de har tenkt å bruke Rocksteadys «Batman: Arkham»-serie som inspirasjon når de nå gyver løs på denne svære serien.

Disse «Batman»-spillene er en slags ledestjerne og målestokk for hvordan man kan lykkes, mener han.

– Det Warner Bros. gjorde med «Batman», var å ta selve røttene fra denne serien og forankre den i Gotham City. Det leverte en interaktiv opplevelse som hadde skikkelige bånd til det du forventer å se i filmene, eller leste i tegneseriene, samtidig som det også fikk eget liv – på grunn av den dype og rike historien, sa Andrew Wilson i et CNN-intervju i mars i år.

– Det er slik vi betrakter «Star Wars»-rettighetene. Vi prøver ikke å lage et spill som skal gjenskape historien fra en spesiell film.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3