Nintendo bekrefter: Ny konsoll er på vei

– Et helt nytt konsept.

17. mars 2015 11:40

(PressFire.no): Helt siden det ble klart at Wii U ikke klarte å generere like stor interesse og de samme salgstallene som forgjengeren Wii, har spekulasjonene haglet:

Hvor lang tid går det før Nintendo avløser Wii U, kryper til korset og kommer tilbake med en konsoll som for alvor kan konkurrere med PlayStation 4 og Xbox One?

Det skjer trolig tidligere enn mange hadde spådd. Under en pressekonferanse tirsdag bekreftet Nintendo-sjef Satoru Iwata at de arbeider med en ny spillmaskin. Kodenavnet på denne er «NX».

Skal avsløre flere detaljer neste år

Nintendo beskriver selv denne maskinvaren som «et dedikert spillsystem», som kan underbygge at det dreier seg om en hjemmekonsoll – og dermed avløseren til Wii U.

Dette demper samtidig spekulasjoner om at den japanske underholdningsgiganten arbeider med et alt-i-ett-system ment å forene håndholdt- og stuespilling.

Iwata fortalte under pressekonferansen at de først vil prate mer grundig om «NX» en gang neste år.

– Som et bevis på at Nintendo opprettholder en sterk entusiasme for dedikerte spillsystemer, la meg bekrefte at Nintendo for tiden utvikler en spillplattform med et helt nytt konsept vi har gitt kallenavnet NX. Det er for tidlig å utdype noen av detaljene til dette prosjektet, men vi håper å kunne dele flere detaljer med dere neste år, fortalte Iwata ifølge Eurogamer.

Ny medlemstjeneste

Denne nye maskinen kobles tett sammen med en ny medlemstjeneste Iwata også kunne kunngjøre i dag. Foranledningen til pressekonferansen var primært for å prate om et nytt samarbeid med den japanske mobilspillgiganten DeNA.

Nintendo skal nemlig inn på det lukrative mobil- og nettbrettspillmarkedet, men gjør det med kreativ kontroll. Iwata forsikret at de ikke bare vil gi ut gamle Nintendo-klassikere på nytt til mobiler og nettbrett.

De er selv i førersetet og bestemmer over det kreative, hevdet han.

Den nye medlemstjenesten skal strekke seg ut til alle kunder, uansett om de bruker pc, mobiler, nettbrett, 3DS, Wii U – eller den nye maskinen Iwata røpet under denne pressebriefen, NX.

– I motsetning til Club Nintendo-medlemstjenesten som Nintendo har driftet, vil den nye tjenesten inkludere flere innretninger og skape en kobling mellom Nintendo og hver eneste kunde, uavhengig hvilken plattform disse bruker.

– Medlemskapet vil danne bare et av flere kjerneelementer i den nye Nintendo-plattformen (NX), fortalte Iwata under pressekonferansen.

De første mobilspillene fra Nintendo kommer i løpet av året, bekreftet Iwata.

Neste år skal de altså fortelle mer om «NX», og det som trolig er Wii U-oppfølgerkonsollen.

I sin seneste kvartalsrapport kunne endelig Nintendo fortelle at de har klart å tette igjen tapssluket. Samtidig meldte selskapet at de har solgt 9,2 millioner Wii U (til forhandlere).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3