Ninendo jekker ned forventingene, til tross for godt julesalg

Har mistet litt av 3DS-grepet.

28. januar 2015 11:03

(PressFire.no): Det nærmer seg lanseringen av enda en Nintendo-konsoll. Tidspunktet for slippet av New 3DS kommer beleilig for den japanske underholdningsgiganten.

De seneste regnskapstallene fra denne kanten er nå offentliggjort, og viser avtagende tempo i 3DS-salget. Håndholdtmaskinen har lenge vært redningen for Nintendo-økonomien – når Wii U har slitt med å sjarmere.

Tjener på svak yen

New 3DS kommer 13. februar i Europa og USA. Det ble bekreftet på en Nintendo Direct-sending tidligere denne måneden.

Treigere 3DS-salg de siste månedene er hovedforklaringen fra Nintendo på hvorfor de nå ser seg nødt til å halvere driftsoverskuddet dette regnskapsåret, skriver Reuters.

Alle tallene skal summeres ved utgangen av mars.

De første ni månedene av regnskapsåret, som ble avrundet 1. januar, gir Nintendo svarene som gjør at de nå har justert ned forventet inntjening fra 40 milliarder til 20 milliarder yen (1,3 milliarder kroner).

På grunn av en svak yen, og dermed utsikter til å tjene bedre på salg i for eksempel USA og Europa, tror Nintendo at driftsinntektene vil nå 30 milliarder yen i inneværende finansår.

Bestselgerspillene

Wii U har ofte vært en skavank i regnskapene til Nintendo og har oftest fått skylda når røde tall har blitt servert.

Men denne jula, takket være en sterk rekke spill, har det vært oppsving.

«Super Smash Bros.» (3DS og Wii U) har nå solgt 6,19 millioner. «Mario Kart 8» 4,77 millioner, mens 3DS-spillet «Pokémon Omega Ruby/Alpha Saphire» er oppe i et salg på 9,35 millioner.

Det er ikke tall som ligner helt på de Microsoft og Sony serverer nå for tiden. Likevel, 1,91 millioner nye Wii U-eiere ble resultatet etter julesalgperioden. Totalen er nå oppe i 9,2 millioner solgte Wii U.

Nesten fem millioner 3DS-er ble solgt i samme periode (siste kvartalet av kalenderåret 2014).

Kurvene for 3DS-salget flater imidlertid ut, og salget går dårligere enn Nintendo selv har beregnet fra de siste månedene av 2014. Likevel er håndholdtmaskinen en suksess siden første 3DS-modellen kom ut i 2011. Nå er over 50 millioner 3DS-konsoller solgt, opplyser Nintendo.

I pluss for første gang på fire år

Selv om forventingene nå er nedjustert, styrer Nintendo mot et år i pluss. De regner med å kunne summere opp i mars med et driftsoverskudd. Hva bunnlinja byr på, må vi vente noen måneder for å få svaret på.

Dette blir i så fall første gang på fire år Nintendo kan melde om et år med driftsoverskudd, skriver Reuters.

Veien videre byr blant annet på en ny 3DS-konsoll på markedet og et ferskt Zelda til Wii U, som skal være ferdig i løpet av 2015.

Dessuten har Nintendo varslet en offensiv mot helse- og velværemarkedet med sin «quality of life»-satsning. Det første produktet, en nattbordsensor for å bedre søvnkvaliteten, skal være ute på markedet før mars 2016, bekreftet de i fjor høst.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3