Nå kan du prøve spill i to timer på Steam

– Det blir lett å utnytte, mener «Drømmefall»-skaperen.

3. juni 2015 10:34

(PressFire.no): Steam har lenge vært under lupen fra forbrukerorganisasjoner, og det er ikke lenge siden Valve selv innrømmet at de er for dårlige.

Den gangen lovet sjefen for Steam også at de skal bli bedre.

Det kom etter at de fikk stryk av en forbrukerorganisasjon i mars. Nå kommer meldingen om at de innfører en angrerett.

Verdens største pc-spillbutikk, Steam.

To timers spillering over fjorten dager

Du kan be om pengene tilbake i et vindu på fjorten dager, så lenge du ikke har spilt lengre enn to timer sammenhengende, skriver Steam på nettsidene sine.

– Kanskje pc-en din ikke møter kravene til spillet. Kanskje du kjøpte spillet ved en feiltagelse. Kanskje du spilte spillet i en time og bare ikke likte det, skriver de videre og påpeker at grunnen ikke er viktig.

De skriver også at nesten alle spillkjøp inkluderes i de nye brukervilkårene.

Forbrukerrettigheter på agendaen

Dette kommer etter et EU-direktiv i fjor krevde at digitale salg har en angrefrist på to uker, som Valve tidligere i år innførte i de aktuelle landene.

De nye reglene er en utvidelse, som også lar spillerne spille i opp til to timer. De nye brukervilkårene gjelder også for alle.

Om du har forhåndsbestilt et spill i Steam-butikken, vil du ha muligheten til å angre kjøpet helt fram til slippdatoen, som også markerer starten for de to ukene du har til rådighet for å prøve spillet.

Du kan med andre ord prøve spillet i to timer i løpet av de neste to ukene før du bestemmer deg om du vil beholde spillet.

Gjelder ikke kjøp utenfor Steam

Spillkjøp som er gjort utenfor Steam, men som er registrert i Steam-butikken med en nøkkel, gjelder imidlertid ikke. Salget er ikke gjort gjennom Steam, og derfor kan ikke pengene sendes tilbake til kjøper.

Det gjelder heller ikke for gaver som er sendt gjennom Steam.

Ragnar Tørnquist er skeptisk
til den nye ordningen (Foto: PressFire).
Ragnar Tørnquist er skeptisk
til den nye ordningen (Foto: PressFire).

Spillutvikler kritisk

Forbukerne jubler, men ikke alle er like fornøyde.

Ragnar Tørnquist fra Red Thread Games, som står bak «Drømmefall Kapitler», er redd dette går på bekostning av dem som lager korte og historiedrevne spill.

– Det blir lett å utnytte og korte spill kommer til å lide, skriver han på Twitter, og påpeker videre at det kan bli grunnen til at utviklere som dem velger å ikke lage korte historiedrevne spill lenger.

Han påpeker likevel at dette er godt nytt for brukerne for å forhindre svindel og for å sjekke at spillet kjører på utstyret, men at to uker og to timers spilling er for mye.

Tørnquist mener også at dette burde være deres valg, ikke Steam.

Kristoffer Jetmundsen tror
det blir uproblematisk
(Foto: PressFire).
– 

Uproblematisk

Kristoffer Jetmundsen, utvikleren bak spillet «Little Big Mansion» som nylig ble godkjent for Steam, er ikke like kritisk.

– Jeg synes det er bra for forbrukerne og antageligvis uproblematisk for utviklerne, forteller han til PressFire.

– Hvis folk absolutt vil spille spillet ditt gratis, så kommer de uansett til å dra på Piratebay .

Han tror ikke dette vil påvirke spillet hans noe nevneverdig.

Steam er ganske seint ute med denne typen angrerett. Electronic Arts’ digitale spillbutikk, Origin, har hatt angrerett siden august 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3