– Dette er bilspillet fansen vil ha

«DiRT Rally» er lansert.

27. april 2015 15:52

(PressFire.no): Codemasters har holdt lav profil etter «Grid Autosport» i fjor.

Bilfabrikken i England har jobbet lenge med «DiRT 4»  selv om angivelige kutt og en nedbemanning har forsinket den etterlengta oppfølgeren.

Ut av det blå kommer nå et nytt spill fra denne kanten. De har lansert «DiRT Rally», i dag.

Nådeløst

Dette spillet ligger i early access-seksjonen av Steam. Det har ikke blitt annonsert eller fristet med i forkant, så dette er en overraskelse.

Codemasters går her etter de mest hardbarka rally-entusiastene. De har satt et lite team i sving med «DiRT Rally» parallelt med at hovedfokuset i fjor var «Grid Autosport». Dette er tilbake til det du fant i de eldre rallyspillene – ofte nådeløse og knallharde, om du slurver litt med kartanvisningene eller er uoppmerksom i ett sekund.

Før du vet ordet av det kan du ligge havarert nede i en gjørmegrøft. Der nede filosoferer man for eksempel over hva som egentlig gikk galt. Og hvor.

Fyller på med innhold

Det er altså foreløpig et uferdig spill du kan handle til pc. Det er ikke annonsert noen konkrete planer for et konsollslipp enda, men Codemasters understreker at de kommer til å utvide og bygge på i tiden fremover.

– Vi tror «DiRT Rally» er spillet mange av våre fans vil ha, og akkurat nå er planen vår å utvikle «DiRT Rally» med tilbakemeldinger fra spillerne og få opplevelsen helt riktig, sier spillskaperne.

Spillet vil befinne seg i uferdig versjon frem til slutten av året. I november skal det etter planen være ferdig. I sommer legges det til full onlinestøtte. Før den tid bakes det inn flere baner og moduser, og retningen styres av reaksjonene fra spillerne som hopper inn bak rattet tidlig.

Det er 36 baner i spillet per i dag. 18 biler. Mer kommer i ukene og månedene som kommer, lover Codemasters på sin Steam-side.

Dette kan betraktes som et stort klyv tilbake i Codemasters-sammenheng. Dette er ikke et gymkhana-spekket bilspill og med plenty hjelpemidler presset inn. De fokuserer heller på den nådeløse «A-til-B-kjøringa» som kan strekke seg over ti minutter per etappe, skriver PCGamesN som har fått testet spillet.

Du må ha fokus på veien, tilbakemeldinger du får fra underlaget og må ha fullt fokus på en måte «DiRT 3» og «Grid 2» aldri en gang forsøkte på. Dette er altså mer en simulator enn Codemasters har vært kjent for hittil, skriver de.

«DiRT Rally» er lansert til pc i dag via Steams early access-program. Prisen er nå 216 kroner. Spillet er i en uferdig tilstand, og blir etter planen sluppet ferdig i november. Utviklerne sier til Eurogamer at utgivelse til konsoller er aktuelt senere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3