- «Battlefield 4» er en ny form for kulturell aggressvitet

Får kritikk fra Kina.

22. desember 2013 16:18

(PressFire.no): Krigsspillet «Battlefield 4» har sluppet sin første utvidelse, «China Rising».

Her finner slagmarken plass i Kina i 2020, og motstanderne er deler av den kinesiske arméen.

- Bruken av videospill til å diskreditere et land i øynene til andre nasjoner, er en ny form for kulturell aggressivitet, skriver milliæravisa Zhongguo Guofangbao ifølge South China Morning Post.

Felles fiende

Ifølge avisa har krigsspill fra vesten typisk portrettert Russland som den store, stygge ulven.

- Men i de senere årene, med Kinas voksende nasjonale styrke, løper Kina-konspirasjoner løpsk, og utenlandske selskap får da økt interesse for å sette Sino-US-konflikter i spillene sine for å få oppmerksomhet, hevder millitæravisa fra lederspalten.

Avisa mener spillet forvrenger virkeligheten for å mislede ungdom, rapporterer South China Morning Post.

Flere kinesiske konflikter

Selv om spillstudioet DICE har bestemt seg for å la være å gi ut flere utvidelser til «Battlefield 4» mens de jobber videre for å fikse grunnspillet, er det dårlige nyheter i vente for den kinesiske arméen:

Det er nemlig ikke bare «China Rising»-utvidelsen som kommer til å inneholde et kinesisk tema.

Tre av de fem annonserte ekspansjonene skilter med kinesiske konflikter som bakteppe for dette skytespillet, og det er sannsynlig at også den fjerde påbygningspakka, «Final Stand», tilhører samme historie.

Lagde eget skytespill

Peoples Liberation Army, den kommunistiske kinesiske arméen, gav tidligere i år ut sitt eget skytespill, «The Glorious Mission».

I dette spillet får spillerne muligheten til å spille som PLA-soldater i stedet for de typiske vestlige soldatene som fungerer som protagonister. 

Heller ikke dette skytespillet er fritt for politiske undertoner.

Senkakuøyene har lenge vært et konfliktområde, da både Japan og Kina hevder eierskap over landområdene. I spillet skal man blant annet kjempe mot japanere på denne øya. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3