(PressFire.no): I løpet av mellomjula skal vi servere alle våre alle favoritter fra spillåret 2012. Det gjør vi ved å dele opp i ulike sjangere, og først ut: det beste sportsspillet.

Vi skal i tillegg avsløre hva PressFire-redaksjonen syns er det saftigste racing-spillet fra i år.

I morgen ruller kåringene videre. Da går turen videre til kategoriene actioneventyr og de aller beste spillene som har blitt gitt ut til en håndholdt plattform.

Her finner du alle 2012-favorittene våre.

NB! Nederst i saken ser du hvordan vi har gått frem for å kåre våre favorittspill.

 

ÅRETS SPORTSSPILL

Vinner:
«Football Manager 2013» (se trailer her).

Disse var også med i vurderingen, men nådde ikke helt opp:
«FIFA 13» (se trailer her)
«SSX» (se trailer her)
«NHL 13» (se trailer her)
«NBA 2K13» (se trailer her)
«FIFA Street» (se trailer her)
«Pro Evolution Soccer 2013» (se trailer her)

Et skarpt hode i PressFire-redaksjonen omtalte vinneren av sportskategorien i år som «den tenkende manns FIFA».

Litt flåsete? Ja, visst. Men det er likevel noe i dét.

«FIFA 13» er spillet «alle» eier, til og med de som ikke kjøper så mange spill i løpet av et år. Denne utgaven er en av de bedre på minst et par-tre år. EA Sports har polert og slipt på innovasjonene fra de senere årene, prøvd å temme fysikkmotoren som først var med i «FIFA 12» – og lagt til komplementære bidrag som «åpner» spillet mer.

I første rekke er ballfysikken mer realistisk, og det er fokusert på viktigheten av en god førsteberøring.

«Football Manager 2013» er likevel vår sporty favoritt fra i år, selv om det var tøff kniving mellom «FIFA 13» og Sports Interactive sitt strategiske ess.

Dette er det nærmeste du kommer drømmejobben, også kjent som verdens vanskeligste yrke – den som både kan løfte deg til en rosa sky eller hive deg ned i rennesteinen noen minutter senere.

I bunnen av det hele ligger en spiller- og trenerdatabase på mer enn 500 000 personer, en ekstrem dybde og realisme som sørger for at magien oppstår om du har bygd et godt speidernettverk, og snubler over den argentinske vingen på bare 16 år – som du bare vet kommer til å bli en ny Messi om du bare coacher han riktig.

Selv om spillet ikke er feilfritt (det er merkelige situasjoner som oppstår ute på matta, enkelte småfeil i databasen), er «FM 2013» et av de aller beste i serien til nå.

Boblerne, spill som var nominert men ikke nådde helt til den store finalen, var i første rekke «NHL 13», «SSX» og «NBA 2K13». Enkelte i redaksjonen hadde årets «NHL» veldig høyt oppe på sin personlige liste.

 

ÅRETS RACINGSPILL

Vinner:
«Forza Horizon» (se trailer her)

Disse var også med i vurderingen, men nådde ikke helt opp:
«Need for Speed: Most Wanted» (se trailer her)
«F1 2012» (se trailer her)
«Ridge Racer Unbounded» (se trailer her)
«Wipeout 2048» (se trailer her)

Denne kategorien var nesten like tøff som sportsspillene. «Forza Horizon» og «Need for Speed» gikk igjen på de fleste nominasjonslistene.

Etter å ha telt opp – vridd hodene og diskutert – var likevel «Forza» et par hestehoder foran «Need for Speed: Most Wanted» over målstreken.

Begge er virkelig flotte, det er to spill som byr til motorlek i en stor og åpen verden. Det som skiller dem fra hverandre er i første rekke tempoet og den vanvittige intensiteten i «Most Wanted» – mens «Forza Horizon» har mer variasjon og større vekt på realistisk fysikk og kjørefølelse. Criterion bygger dessuten videre på sin Autolog-funksjon, der du kan finne utfordringer over alt – og konkurrere mot venner på nye måter.

Selv om fullblodsopplevelsen fra «Forza Motorsport» er tonet litt ned, er kjennemerkene fra Turn 10s simulatorspill fortsatt til stede. I «Horizon» er det dessuten frihet, variasjon og plenty å gjøre. Ekstra mye nå, ettersom rally nylig har blitt introdusert på det rikholdige kartet.

Det gjør noe med opplevelsen at du umiddelbart merker forskjell på de forskjellige bilene, og at du uansett hvor du ferdes i Colorado har noe å strekke deg etter.

 

Hvordan har vi gått frem for å kåre de beste spillene fra 2012? 

- Først inviterte vi alle spillanmelderne i PressFire til å stemme på sine favoritter fra året som har gått, fordelt på de ulike sjangerne.

- Etter en opptelling satt vi, med noen få unntak, igjen med en vinner i hver klasse. I noen kategorier var det imidlertid så jevnt at det måtte en debatt/krangel til for å kåre en seiersherre.


- Vinnerne av hver kategori var naturlig nok også kandidater til å stikke av med den aller gjeveste prisen: Årets beste fra 2012. Akkurat den kåringen runder vi av med, den 30. desember.


- Frem til da skal vi på daglig basis presentere enda flere av våre favorittspill fra året som har gått.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer