LOS ANGELES (PressFire): Detaljene i den mørke film noir-historien i «Heavy Rain: The Origami Killer» har vært en godt bevart hemmelighet under utviklingen som nå er inne i siste fase.

Et av flaggskipspillene til Sony og PlayStation 3, er lovt ferdig tidlig neste år. Under E3 i Los Angeles fikk vi både muligheten til å spille deler av historien selv – og få demonstrert en helt nytt sekvens som dampet av erotikk.

Se de frekke bildene her (videoopptak var forbudt under seansen, men foto var tillatt).

Vi kommer tilbake med våre inntrykk fra den spillbare delen av «Heavy Rain».

Studioet bak dette spillet står bak «Fahrenheit», også det et spill med noe innhold av seksuell karakter.

Disse franskmennene forsterker altså renomèet sitt som erotikkens forsvarere.

Her finner du flere av våre saker fra E309.
Les også: Slik var Sonys E3-pressekonferanse.

Spillets skaper David Cage fortalte PressFire etter demonstrasjonen at det seksuelle innholdet tjener en funksjon i spillet, samtidig som han lover flere overraskelser best egnet for et voksent publikum.

 

STRIPTEASE PÅ E3

Du spiller som fire ulike personer i løpet av «Heavy Rain». Under E3 ble den andre rollefiguren introdusert, den tiltrekkende Madison.

- Jeg er ute etter å skape en emosjonell opplevelse for et modent publikum, noe som betyr at det vil være elementer av vold, det vil være sex – men det vil ikke bare være der for å sjokkere, det vil fortelle noe om karakteren og tjene en funksjon i historien.

Scenen som ble avslørt for første gang under E3, viser Madison som er ute etter å finne informasjon rundt mordmysteriene som er selve ryggmargen i historien til «Heavy Rain».

En drapsmann legger igjen origamifigurer ved ofrene sine, og spillet sentrerer rundt det å oppleve en sømløs, mystisk og svært filmatisk thriller der historiefortelling er satt i høysetet.

Først demonstrerte og fortalte David Cage om scenen, før han og en kollega spilte igjennom sekvensen som inneholdt svært fotorealistisk grafikk – og veldig mye naken kvinnekropp…

Madison må først bevege seg gjennom et fullt diskotek, og derfra finne ledetråder og bruke kreativitet for å komme i kontakt med nattklubbeieren Paco som sitter med ledetråden du trenger for å avansere i historien.

Bruker du kvinnelist og litt leppestift oppnår du kontakt.

 

MED HISTORIEN I FOKUS

Madison blir invitert opp på bakrommet for det Paco regner med skal bli en hyrdestund - med 18-årsgrense.

Og det var her den eksplisitte strippescenen utspant seg foran øynene på til dels måpende nordiske journalister.

Se også: Skjermbilder fra «Heavy Rain».

Spillmekanikken i «Heavy Rain» består av valg. Du kan velge å samle ledetråder, følge en bestemt sti for å bytte karakter og dermed narrativt fokus i spillet, og dette understreker Cage også gir deg en enorm valgfrihet til hvordan historien utfolder seg.

- I denne scenen ser vi at Madison er modig og villig til å ta risker. Det er en spesiell scene, for vi håper at de som spiller vil prøve andre måter å oppnå progresjon på i spillet annet enn å kle henne naken foran denne fyren. Det spørs da, for det er vel en naturlig ting å gjøre for de fleste gamere, ler Cage med et spørrende blikk.

- Hadde man valgt en annen sti i spillet, og brukt andre hjelpemidler for å oppnå målet, hadde utfallet av scenen blitt den samme da?

- Det er et nøkkelpoeng, og du må huske på at dette er en scene med valgfrihet. Hun kan dø før du kommer dit, så du kan risikere aldri å se denne delen vi nettopp viste når det ferdige spillet er ute. Spillet er sentrert rundt sammenvevde historier, avslutter David Cage.«Heavy Rain» slippes eksklusivt til PlayStation 3 våren 2010.

Se den ferskeste traileren her:

 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer