(Rad Crew): Forrige uke fikk vi hele to nye såkalte FMV-spill - spill laget med ekte skuespillere som om det var en film eller en TV-serie - og begge er egentlig verdt å sjekke ut! I ukas episode snakker vi om «Telling Lies», det nye spillet fra skaperen av det kritikerroste «Her Story» som har større budsjett enn forgjengeren og er mye mer ambisiøst.

I «Telling Lies» løser du et mysterie ved å se gjennom videoklipp og sette sammen alle puslebitene du klarer å plukke opp, og det er fascinerende skal vi tro Rad Crews Thomas Jørgensen.

Samtidig har vi også «Erica» på PS4 som byr på et mer tradisjonelt eventyrspill lik de vi har sett fra 90-tallet, og selv om det ikke er så veldig originalt, byr det på minst et par timer med uhygge. Vi anbefaler å spille det sammen med noen i sofaen. FMV-spill lever som aldri før!

I ukas Topp 5 tar vi for oss spill som har forsvunnet, tilsynelatende for godt. Eller det vil si, spillene finnes, men kildekoden er borte. Og da er det svært begrenset hva man kan gjøre med tanke på restaurering og HD-remasters, uten å vie store ressurser til å nøste opp i den kompilerte versjonen av spillet. Og det er ikke umulig såklart, bare se på den kommende «Final Fantasy VIII» utgivelsen. 

Vi prater også litt om den vanvittig ambisiøse RPG-klassikeren «Ultima 7» som holder seg overraskende godt 28 år senere. Det er vanskelig å se for seg hvor rollespill hadde vært i dag uten det spillet, og vi hadde neppe hatt spill som «Baldur's Gate» eller «Elder Scrolls» om ikke Richard Garriott hadde revolusjonert sjangeren i 1992 (og før det også, for den slags skyld).

Pluss: Et tonn av nyheter, som vanlig. Forresten, neste uke blir vi litt sene men forvent en episode på fredag eller i verste fall lørdag.

Kos dere, så snakkes vi neste uke!

 

iTunes — RSS-feed — Direkte nedlasting

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Xenoblade Chronicles»-remasteren har fått dato

Inkluderer lengre historiedel som fortsetter der originalen slapp.

Les mer