(Rad Crew): «Ban this sick filth» skrev den britiske avisa Daily Mail om voldelige dataspill en gang i forrige tiår. Noen land har tatt utfordringen på strak arm, og forbudt enkelte spill fra å både bli omsatt men også forbudt for forbrukere å eie. Selv her hjemme har enkelte politikere tatt til orde for å forby «Grand Theft Auto».

Men vi nøyer oss ikke med å liste spill som er forbudte i hele verden, for den lista hadde nok blitt lang. Dette er en uformell og langt fra komplett liste over det som vi mener er noen av de aller beste forbudte spillene, fra «Mortal Kombat» til «Mass Effect». Noen av dem har heldigvis fått løfta forbudet nå, slik at flest mulig kan oppleve dem. 

I nyhetene snakker vi om de høye salgstallene til Playstation VR, Nintendo sine E3-planer, og det faktum at vi bare er få dager, eller til og med få timer unna en ny konsollansering. Spennende! Vi er også glad for at Jim Sterling ble kvitt søksmålet mot seg - et viktig resultat som forsvarer ytringsfrihet i spillkritikk.

Inger Lise har runda «Mass Effect»-trilogien i påvente av «Andromeda», og vi tar oss litt tid til å gjøre et tilbakeblikk på de positive og negative sidene ved måten serien ble avslutta på i 2012. OK, kanskje mest negativt.

Vi snakker også om 2015-spillet «Flywrench» som nylig ble utgitt på PS4, fra utvikleren av «Niddhogg». Har du noen gang drømt om å være en skiftnøkkel i verdensrommet? Nå kan du være det, eller noe sånt. 

Vår spørsmål til lytterne denne gangen var: Prøv å tenke på et spill du ikke har tenkt på siden 90-tallet, og fortell oss om hvorfor du likte det så godt den gangen.  Og vi fikk over 50 svar denne gangen, så det ble også mye prat om gode, gamle dager. Og hvem liker vel ikke gode gamle dager? 

iTunes-link -- RSS-feed -- Direkte nedlasting

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer