(Rad Crew): Historiebøkene skrives av seierherrene, og det er vel kanskje grunnen til at «NES» i så stor grad har fått dominere narrativet hver gang det er snakk om 8-bits-generasjonen. Sega Master System havner i skyggen, på tross av bra salg i Europa og Latin-Amerika.

Den lille svarte konsollen fra Sega har likevel en plass i hjertet til oss i Rad Crew, og i denne episoden av Retro Crew, vår podcast om gamle spill, snakker vi om kanskje det aller beste spillet på Master System: «Wonder Boy 3: The Dragon's Trap», som nå får en remake av folka hos utvikleren LizardCube. 

Remaken virker å være veldig tro til originalen, og det er et bra tegn. Det er nemlig ikke så mye som behøves utenom det audiovisuelle. Spillets store, åpne verden er fremdeles et ypperlig eksempel på bra plattformspilldesign. Hvis du lurer på hva slags type spill dette er, så har kanskje mest til felles med spill som «Castlevania 2: Simon's Quest», samt «Metroid» og «Zelda 2», der du får adgang til nye områder etterhvert som du låser opp ferdigheter. 

I dette spillet blir helten, Wonder Boy, forvandlet til ulike dyr etter hver boss han dreper, og dermed får han også egenskapene til disse dyrene. Det gir spillet mer variasjon enn det som var vanlig på denne tida.

Vi snakker om hva som gjorde originalen så fantastisk, og hvorfor du bør vurdere å sjekke ut den nye versjonen når den kommer ut i 2017.

Hadde du en Sega Master System med dette spillet? Gleder du deg til remaken? Dropp en kommentar under!

iTunes-link -- RSS-feed -- Direkte nedlasting

Annonse

Kommentarer