LONDON (PressFire.no): Inntil nylig har Woods hatt klippekort som posterboy til EA Sports’ suksessrike spillserie, men i år er han erstattet med en logo for Masters-turneringen på Augusta-banen – og et stort, gult flagg.

Dette blir første gang siden 1999, da Woods ble gallionsfiguren for EAs PGA-golfspill, at Tiger ikke pryder omslaget – og det til tross for at spillet fortsatt bærer hans navn.

Dette kan selvsagt ha en sammenheng med hovedpersonens utenomsportslige eksapader senhøsten 2009, selv om ingen i Electronic Arts vil si det rett ut. Salgstallene for fjorårets «Tiger Woods PGA Tour 11» var langt under forventningene, med 68 prosent lavere salg sammenlignet med «Tiger 10». Wii-versjonen presterte hele 86 prosent dårligere.

- Jeg er ikke i tvil om at Tiger snart vil være tilbake på toppen blant golfeliten. Jeg har fått muligheten til å møte ham noen ganger i forbindelse med utviklingen av dette spillet, og jeg kan nærmest garantere deg at han vil komme tilbake, forteller Mike DeVault som er sjefsdesigneren bak «Tiger 12».

- Virker han sugen på å lykkes?

- Absolutt! Og forhåpentligvis vil han klare det i forbindelse med Masters-turneringen som starter like etter at vi lanserer spillet i slutten av mars.

 

- Den mest realistiske golfbanen i spillserien til nå

Masters-turneringen er som nevnt hovedfokuset i «Tiger Woods PGA Tour 12». Dette er å sammenligne med en Superbowl- eller Champions League-finale for golfentusiaster, og DeVault sier at EA har jobbet lenge og hardt for å få US Masters inkludert.

- Folk har mast i en årrekke, så det å kunne tilby Masters i spillet – og måten vi klarer å levere dette på – er en stor tilfredsstillelse for hele teamet som står bak «Tiger 12», sier han.

Noe av det han sikter til er alt ekstraarbeidet som EA Tiburon har lagt ned for å skildre Augusta-banen mer realistisk enn du har sett i et Tiger-spill før. Man har også stappet inn en mengde data fra US Masters, slik at du kan måle krefter mot proffene basert på hvordan de har gjort det i denne turneringen.

- Vi laser-scannet hele banen - og på toppen av det møtte vi representanter fra Augusta National Golf Club en rekke ganger for å finjustere banen, alt det visuelle, formidle følelsen fra greenen og få med alle særegenheter. Dette er helt klart den aller mest realistiske banen du har sett i et Tiger Woods-spill.

DeVault forklarer at man brukte et utall timer på å sitte sammen med Augustas baneansvarlige, for å finjustere elevasjonen på banen og få med alle nyansene ned til hver minste gresstust. Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene.

Sjefsdesigneren trekker frem ett konkret eksempel på hvilke retningslinjer som ble pålagt dem i forbindelse med å skulle basere et sportsspill med Augusta-banen. Teamet bak «Tiger 12» hadde fått tak i et offisielt poengkort, som bare brukes i forbindelse med Master-turneringen. En artig detalj og en kuriositet, som Tiburon tenkte ville være morsom å scanne og bruke i spillet.

- Det er regler å følge og en prestisje som må opprettholdes som er vanskelig å fatte. Poengkortet er det perfekte eksempelet på dette. Vi har alltid ønsket å inkludere små detaljer som tar opplevelsen til det neste nivået, og vi tok inn over oss at folk sannsynligvis aldri har sett det offisielle poengkortet som spillerne har med seg i lomma under Masters-turneringen. Augusta tillater ikke at dette kommer på avveie, så dette er bare å finne om du faktisk deltar i denne turneringen.

- Jeg husker ikke om de sendte oss et slikt kort, eller om vi var i stand til å ta det med oss etter ett av våre besøk på Augusta-banen. Men uansett; vi fikk klar beskjed om å sende det tilbake umiddelbart etter at vi hadde lagd en nøyaktig kopi som du vil se i spillet, smiler Mike DeVault.

 

En caddie å holde i hånda

En av de mest iøyenfallende nyhetene til «Tiger 12», er introduksjonen av en caddie som er med deg hele veien. Hans jobb er selvsagt å bistå deg med råd og tips foran hvert slag.

DeVault understreker at caddien ikke bare er slengt med for å gi litt variasjon til denne spillserien. Dette er nemlig også en nyttig nyvinning som byr på strategisk dybde for deg som spiller, hevder han.

- Caddien er en stor oppgradering, en som kom i stand av flere grunner. Vi ville for det første endre utseendet og følelsen i spillet – og forandre «prosessen» ved å spille. For det andre ville vi gi folk som er nye til denne serien, eller ikke kjenner golfsporten så godt, litt ekstra hjelp. Slik det har vært til nå har du jo selv vært nødt til å velge kølle og peke i retningen du vil slå.

- Mange har gitt litt blaffen i om du bør legge på spin, de dropper å tenke på vindens retning og styrke, og bare slår på måfå. Som følge av dette blir selvsagt resultatene dine dårligere.

- Caddien tar noe av dette presset fra spilleren, han tilbyr deg to slagmuligheter – den ene mer risikofylt enn det andre. Og du har muligheten til å høre hans vurderinger bak disse alternativene før du bestemmer hvilket slag du vil gå for.

- Når du velger hvilket slag du vil gå for, så er det opp til deg å faktisk utføre det. Det er ikke alltid så enkelt om du velger å gå for høyrisikoalternativet, for det kan innebære at du treffe nøyaktig. Med kraft. Og at du eksempelvis klarer å skru ballen rundt en treklynge.

Er du en ivrig golfer som foretrekker å utøve idretten i stua, er du sikkert nysgjerrig på hvordan Move-kontrollerne til PlayStation 3 i år har blitt finjustert sammenlignet med i fjor. Demonstrasjonene av spillet i London hadde et hovedfokus på dette kontrolloppsettet, i tillegg til at Wii-versjonen ble vist frem.

- Move-implementeringen er mye bedre i år. Vi hadde sjansen til å jobbe med dette gjennom et helt år. I fjor la vi til støtte for Move etter lanseringen av «Tiger 11», noe som gjorde det til en utfordring for oss.

- Men i år har vi kunnet ta med oss tilbakemeldinger fra folk og finpusse enkelte elementer, i tillegg til å integrere noen nyheter.

 

En ny måte å spille golf på i år?

Om du har god kjennskap til Tiger-spillene fra før, er du kanskje nysgjerrig på å vite litt mer om hvordan man har støpt karrieremodusen dette året? For to år siden fikk utviklerne skryt av mange for å lage et intuitivt system der du enkelt sagt ble belønnet med bedre ferdigheter i takt med hvordan du faktisk spilte.

Altså et veldig dynamisk og intuitivt belønningssystem.

I fjor gikk man tilbake til den mer statiske løsningen der du var nødt til å tjene opp erfaringspoeng (XP) som igjen kunne omsettes i bedre egenskaper. Og du startet karrieren med svært begrensede evner.

Til «Tiger 12» har man igjen valgt erfaringspoengkarrieren.

- Alt du benytter disse poengene til i år er å gjøre golferen din bedre. Alt av utstyr kjøper du i Pro Shop med midler du får gjennom sponsoravtalene du tegner. Caddien din gjør også en form for progresjon gjennom spillet, forklarer DeVault som utdyper dette litt mer:

- Når du spiller banene i karrieremodus, blir caddien sine evner til å lese banene bedre og bedre. Han kan rett og slett tilby deg større valgmuligheter etter hvert som du gjør progresjon.

Det som er litt interessant i denne sammenheng, er at caddien ikke er implementert i spillet som et statisk støttehjul i erstatning for hintene du vanligvis har fått servert som tekst i Tiger-spillene. I begynnelsen av karrieren får du råd basert på at caddien frykter at nøyaktigheten og kraften hos golferen din ikke er god nok. Og dette gjenspeiles i de slagmulighetene han skisserer for deg.

- Han tar inn over seg i beregningen at du har en for stor risk til å havne i sandbunkeren eller i trærne.

- En annen kul ting med caddien, er at han alltid starter sin beregning fra selve hullet og jobber seg bakover. Du trenger ikke lene deg så mye på at du skal trykke febrilsk for å få boost på ditt første slag, for rådene han kommer med er basert på at du med ditt andre slag skal klare deg frem til hullet ved å slå et ordinært slag med opp mot 100% kraft.

- Hvis du utfører slagene du får anbefalt på korrekt vis, så vil du lykkes. Spillere som er vant til å trykke boost eller spin vil kanskje være nødt til å endre strategien litt, for da vi nærmet oss slutten på utviklingen av dette spillet så vi at dette ikke lenger er en så integrert del av måten du spiller på.

- Det er kun nødvendig om du ser at du ikke klarer å følge instruksen til caddien din, og er nødt til å kompensere i løpet av slaget ditt.

 

«Tiger Woods PGA Tour 12» lanseres 31. mars til Xbox 360, Nintendo Wii og PlayStation 3. En spesialversjon lanseres til PS3, kalt «Collector’s Edition». Denne inneholder fem ekstra baner. I tillegg støtter PS3-versjonen spilling med Move-kontrollerne.


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer