(PressFire.no): I går kunne Microsoft overraskende fortelle at det nye Lara Croft-eventyret «Rise of the Tomb Raider» blir eksklusivt for Xbox julen 2015.

Reaksjonene fra pc- og PlayStation-spillere lot ikke vente på seg og de raste umiddelbart i kommentarfeltet hos tombraider.tumblr.com.

Tusenvis viste sin frustrasjon over at det nye spillet kun vil bli spillbart på Xbox-konsollen.

Mange har spekulert i om spillet bare er tidsbegrenset eksklusiv utgivelse, men både utvikleren og Microsoft har nektet å utdype detaljene i avtalen foruten at det er eksklusivt når det kommer julen 2015.

 

– Tidsbegrenset eksklusivitet

Nå tar Xbox-sjefen Phil Spencer bladet fra munn og bekrefter overfor Eurogamer at spillet er en tidsbegrenset eksklusivitetsavtale.

Ja, avtalen er for en tidsbegrenset periode. Jeg kjøpte det ikke. Jeg eier ikke merkevaren, forteller han.

 

Vil ikke utdype detaljer

Han vil imidlertid ikke si noe om hvor lang perioden er for, og påpeker at det er utgiveren og utvikleren som bestemmer om spillet vil komme til andre plattformer etter eksklusivitetsperioden.

Avtalen er mellom oss og partneren. Folk spør meg hvor mye vi betalte. Noen ting kommer jeg ikke til å snakke om, fordi det er en forretningsavtale mellom oss og dem, påpeker han videre.

Spekulasjonene har løpt løpsk rundt denne avtalen det siste døgnet, og en innsidekilde skal ha hevdet at spillet også bruker «Halo 5»-motoren.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Utelukker ikke «Half-Life: Alyx» til PlayStation VR

- Sonys plattform har vært en kjempesuksess for mediet.

Les mer