(PressFire.no): Eventyrspill-selskapet Sierra Entertainment stengte sine dører i 2008. Men i dagene før GamesCom-messen i Tyskland, har Activision – som sitter på rettighetene – fristet med at den gamle kjempen kan reise seg igjen.

Nå skriver VentureBeat at ikke bare er Sierra-navnet tilbake fra de døde, men det kommer et nytt spill i en av deres mest populære serier: «King's Quest».

NB: Få med deg alle nyheter fra GamesCom 2014 her.

 

Originalen.
Ambisiøst

Det er over 15 år siden vi har fått et «King's Quest»-spill, som er en serie på åtte eventyrspill pønsket ut av spilldesigner Roberta Williams. Det første spillet kom i 1983, og serien fortsatte frem til 1998.

Om det ser primitivt ut med moderne øyne, skriver VentureBeat at det originale spillet fra 1983 faktisk var et ekstremt ambisiøst spill: Det kostet over 700 000 dollar å lage, med en utviklingstid på halvannet år.

I spillet kontrollerer du kongens beste ridder, Sir Graham, som er sendt ut av kongen for å finne tre mytiske skatter. Historien og universet ekspanderte i takt med de nye titlene i serien.

 

Tro mot originalen

Det nye spillet produseres av The Odd Gentlemen, som stod bak «The Misadventures of P.B. Winterbottom». Et spill som falt i smak her i redaksjonen.

Det skal være snakk om en fullstendig nytolking av den originale serien, men Activision forsikrer om at utviklerne er en gjeng med gamle «King's Quest»-fans.

De lover at spillet skal dreie seg om en god blanding av vanskelige gåter og en engasjerende historie, akkurat som i gamle dager.

 

Også nytt «Geometry Wars»

Et annet spill som har blitt avslørt er «Geometry Wars 3: Dimensions».

Dette blir laget av Studio Lucid, som tidligere har stått bak flere mobilspill. Dette spillet kommer nå til julen, på et ubestemt, «stort antall» plattformer.

Eurogamer skriver at «Geometry Wars»-skaperen Stephen Cakebread ikke er involvert i det nye spillet. Det har han bekreftet via Twitter.


«King's Quest» kommer ut i 2015. Akkurat hvilke plattformer det lages til er ikke annonsert, men utviklerne skal ha en avtale med både Xbox Live, PlayStation Network og Steam. 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Torchlight Frontiers» blir «Torchlight III»

Og endrer modellen.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer