(PressFire.no): Eventyrspill-selskapet Sierra Entertainment stengte sine dører i 2008. Men i dagene før GamesCom-messen i Tyskland, har Activision – som sitter på rettighetene – fristet med at den gamle kjempen kan reise seg igjen.

Nå skriver VentureBeat at ikke bare er Sierra-navnet tilbake fra de døde, men det kommer et nytt spill i en av deres mest populære serier: «King's Quest».

NB: Få med deg alle nyheter fra GamesCom 2014 her.

 

Originalen.
Ambisiøst

Det er over 15 år siden vi har fått et «King's Quest»-spill, som er en serie på åtte eventyrspill pønsket ut av spilldesigner Roberta Williams. Det første spillet kom i 1983, og serien fortsatte frem til 1998.

Om det ser primitivt ut med moderne øyne, skriver VentureBeat at det originale spillet fra 1983 faktisk var et ekstremt ambisiøst spill: Det kostet over 700 000 dollar å lage, med en utviklingstid på halvannet år.

I spillet kontrollerer du kongens beste ridder, Sir Graham, som er sendt ut av kongen for å finne tre mytiske skatter. Historien og universet ekspanderte i takt med de nye titlene i serien.

 

Tro mot originalen

Det nye spillet produseres av The Odd Gentlemen, som stod bak «The Misadventures of P.B. Winterbottom». Et spill som falt i smak her i redaksjonen.

Det skal være snakk om en fullstendig nytolking av den originale serien, men Activision forsikrer om at utviklerne er en gjeng med gamle «King's Quest»-fans.

De lover at spillet skal dreie seg om en god blanding av vanskelige gåter og en engasjerende historie, akkurat som i gamle dager.

 

Også nytt «Geometry Wars»

Et annet spill som har blitt avslørt er «Geometry Wars 3: Dimensions».

Dette blir laget av Studio Lucid, som tidligere har stått bak flere mobilspill. Dette spillet kommer nå til julen, på et ubestemt, «stort antall» plattformer.

Eurogamer skriver at «Geometry Wars»-skaperen Stephen Cakebread ikke er involvert i det nye spillet. Det har han bekreftet via Twitter.


«King's Quest» kommer ut i 2015. Akkurat hvilke plattformer det lages til er ikke annonsert, men utviklerne skal ha en avtale med både Xbox Live, PlayStation Network og Steam. 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Avslørte «Axiom Verge 2»

Kommer høsten 2020.

Les mer