Sony gikk på scenen for å vise at dette er et selskap som nå virkelig må levere – og har ambisjoner om å jekke ned prisen på PlayStation 3 for å få fart på regnskapet. De røde tallene må nemlig bli svarte, fort som bare det.

Her finner du alle GamesCom-sakene våre.
Les også: Våre spådommer før GamesCom startet.

Resultatene fra i fjor, og så langt i år, innebærer at det må skje noe for å få folk til å handle PS3-konsoller, og ikke minst: Masse spill.

De nye annonseringene rundt storspill lot imidlertid vente på seg, for det var i første rekke onlinetjenestene og ny hardware som fikk mest plass under pressekonferansen til Sony.

 

Vidzone på PSN - snart også her til lands.

BLI MTV-DJ I NOVEMBER

Andrew House, nybakt president for den europeiske delen av Sony, gikk på scenen og begynte med å fortelle hvor stor markedsandel Sony faktisk har.

Og det er statistikk som blir imponerende takket være den gamle traveren PS2.

Men uten sammenligningsgrunnlag blir det i bunn og grunn bare tall med mange nuller bak.

PS2: Har solgt 138 millioner på verdensbasis.
PSP: 52,9 millioner.
PS3: 23,7 millioner.
Registrerte onlinekunder: 27 millioner.
Selskapet har tjent over 280 millioner dollar over PlayStation Network.

Så over til mer interessante nyheter.

PSN får en overhaling 1. september. Her legges det klart for en rekke nyheter som rulles ut over de ulike territoriene: 

Engelske PS3-eiere får en såkalt BBC iPlayer og en rekke andre TV-kanaler integrert på konsollen. Dessuten får engelske PSN-brukere muligheten til å handle voucher-kort i butikken som man kan fylle opp PSN-kontoen sin med.

Norge, Sverige, Danmark og New Zealand får Vidzone, musikkvideotjenesten som ble rullet ut tidligere i sommer.

Selskapet bak sitter på en bank med 1,5 millioner musikkvideoer som du kan streame gjennom en egen kanal på PS3. Det er dermed gode muligheter for at du kan leke musikkprodusent i din egen stue når du får besøk før jul.

Og så den nyheten de fleste av oss har gledet oss mest til. I november får PAL-territoriet PlayStation Video Store. Sony brukte aldri disse ordene direkte under presentasjon, men formulerte seg noe mer innfløkt.

Mellom linjene lå det imidlertid et budskap om at også vi i Europa får se film via PS3-konsollen før jul, og alle filmhjerter kan dermed glede seg. Det vil si: Om du bor i Norge må du nok smøre deg med tålmodighet. Sony starter med de største landene, og Norden følger etter på et senere tidspunkt - i løpet av 2010.

Tegneserietjenesten Digital Comics kommer via Digital Reader på PSP i november. Men bare i UK og USA i første omgang. Ira Rubenstein fra Marvel, for anledningen kledelig dresset opp med en Wolverine-jakke, annonserte at Marvel-katalogen blir tilgjengelig.

Hundrevis av tegneserier rulles ut og flere partnere annonseres snart.

Sony bekreftet samtidig ambisjonene om å gå i strupen på iPhone gjennom å tilby småspill online. Små i den forstand at de har en pris i samsvar med størrelsen og budsjettene bak, men som likevel har fenget for eksempel kundene til iPhone og iPod Touch.

«Fieldrunners», iPhone-spillet som PlayStation har bestilt fra utvikleren, var ett av spillene som ble annonsert til PSN-tjenesten.

Sony oppgir at det vil være 15 slike spill tilgjengelige på lanseringen av PSP Go 1. oktober. 50 i løpet av året. Andre spill som er nevnt i presentasjonen av PSP Go-spill er «Alien Havoc», «Puzzle Scrape» og «Sparta Tetris».

 

Lyst på en Hannah Montana-smak til PSP'en din?

KLE DIN PSP I LILLA

Sony rullet dessuten ut en ny høstkolleksjon av farger til sin PSP 3000-modell.

Du kan snart få deg en PSP i turkis, en ny rosa og lilla om du begjærer slikt.

Noen av disse vil bli solgt sammen med utvalgte spill (Hannah Montana, kanskje?), mens andre vil bli solgt separat, sa Sony.

Som ved lanseringen av PlayStation 3-konsollen i Europa, får man en godbit på kjøpet om du handler en PSP Go relativt kjapt etter slipp.

PSP-versjonen av «Gran Turismo» vil nemlig være gratis å laste ned om du registrerer deg online mellom 1. og 10. oktober. Og i motsetning til PS3-dealen på slippdagen, som bare inkluderte prologen av «GT 5», er det denne gang snakk om fullversjonen av PSP-spillet.

Helt gratis.

David Cage fra det franske studioet Quantic Dream, var den neste opp på scenen. Han avslørte den neste karakteren fra «Heavy Rain», og gjorde det på kjent vis gjennom å slenge ut følgende spørsmål til salen:

”How far will you go for someone you love?”.

Akkurat det samme han sa på E3, da han introduserte tidenes spillsexsjokk foran øynene våre - da Madison lirket av seg bh’en foran en nattklubbeier som hadde 18-årsgrense i blikket.

Les også: Vi snakket med David Cage på E3.
Les også: Vi spilte
«Heavy Rain».

Denne gang ble det ikke et dampende, erotisk øyeblikk, men til gjengjeld ble de to siste karakterene til spillet avslørt denne ettermiddagen i Köln.

Først detektiven Shelby som på egen hånd har bestemt seg for å etterforske origamimorderen. Den andre var arkitekten Ethan, som har mistet sønnen sin, Sean.

Quantic skal skape drama og sterke følelser for å skildre en desperat fars jakt på sønnens morder, virker det som. Enda et element som skal gjøre «Heavy Rain» til en opplevelse som minner mest av alt om en god, sitrende - og ikke så rent lite erotisk påskekrim på NRK.

Cage forlater scenen og Sonys tryllestav går opp. Motion Sensing Controller, eller den bevegelsesfølsomme kontrollerpinnen, om du vil, skal kunne brukes til mer enn fekting og veiving, blir man fortalt.

 

Sonys' bevegelsessensitive kontroller
ble bare så vidt vist frem under GamesCom.

SPARER KRUTTET TIL TGS

GamesCon får bare en smakebit i form av en video, for resten skal spares til Tokyo Game Show i september, sier Sony.

Deretter ble det ryddet plass til PlayStation-bossen selv, Kaz Hirai.

Han skulle komme med noe stort,  og det var vel egentlig ingen som var i tvil hva det var han skulle annonsere:

PS3 Slim er i butikker fra september og koster 299 dollar/299 euro.

Modellen har de samme tjenestene som dagens PS3 og er i lik i funksjon, men har en harddisk på 120 gb og er 33 prosent smalere og 36 prosent lettere, fortalte han.

Slippdatoen for Slim vil variere for hver region, men Kaz lover at man vil finne denne modellen overalt innen 1. september. Og dagens PS3-modeller vil jekkes ned til det nye prisnivået umiddelbart, enda en gladnyhet, altså.

 

Selskapet måtte foreta seg noe når det gjelder prising av PS3, og det gjorde de. Men hvor ble det av glitteret?

Det området vi kanskje føler manglet litt, er det som omhandler kommende spill. Mesteparten av dette synes å ha blitt annonsert på E3 i juni. Det var bare noen trailere med spillene vi uansett skal handle før jul, som fikk plass.

Hos Sony var det ingen info om MAG-release i Europa, selv om USA-datoen så langt er bekreftet. Ikke noen dato på Gran Turismo 5, heller.

Prisreduksjonen og mer kjøtt på beinet i forhold til PSP Go som kommer 1. oktober, var ventet, og ble innfridd.

 

I morgen formiddag er det Microsofts tur til å preke foran den europeiske spillpressen.Det skjer klokka 10:00 onsdag.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer