Det Hvite Hus har en egen side
for underskriftskampanjer.

(PressFire.no): Vi skrev tidligere om proffspilleren William Hjelte, som hadde blitt nektet inngang til USA og en stor «Super Smash Bros. Melee» turnering fordi han hadde en amerikansk sponsor og dermed ikke kunne komme inn på et turistvisum – slik han tidligere hadde.

I stedet fikk han beskjed om å søke et såkalt P1-A-visum, som lar folk komme inn for å delta i turneringer, konkurranser eller fremføringer der de har internasjonal annerkjennelse.

Han søkte om et slikt visum, som blant annet «League of Legend»-spillere spesifikt har kunne benyttet seg av tidligere, men fikk beskjed om at «Smash Bros.» ikke var en god nok grunn.

 

Startet kampanje

Den foreløpige enden på visa er at han fikk et midlertidig visum, dog ikke før han hadde gått glipp av åtte store turneringer med rundt 500 000 kroner i førstepremiepenger – penger Hjelte potensielt hadde stor sjanse til å ta.

Responsen fra «Smash Bros»-folket var blant annet å starte en underskriftskampanje på Whitehouse.gov, hvor myndighetene har pålagt seg selv å svare massene om de greier å hente 100 000 underskrifter på en måned.

Denne kampanjen gjaldt ikke bare for Nintendo-spillet, men brukte Hjeltes situasjon for alt det var verdt - og var myntet på å få en avklaring innenfor alle e-sport-spill som krever innreise til statene.

Tidligere har det vært krøll innenfor en rekke store turneringer som har forsøkt å hente inn spillere fra andre land.

Da vi skrev den forrige saken så det litt mørkt ut for kampanjen, men takket være iherdig innsats fra blant annet «CS:GO»- og «Dota 2»-miljøene, og til tross for en litt rotete beskrivelse nådde den til slutt målet.

 

Må svare

Det betyr at Det Hvite Hus må gi en offentlig uttalelse om saken, og svare på spørsmålet «Hvorfor får ikke e-sport-utøvere av andre spill enn «League of Legends» komme inn i landet på samme visum?».

Målet er at denne uttalelsen, om fordelaktig for kampanjen vel og merke, skal fungere som en presedens for fremtidige lignende saker hos immigrasjonsmyndighetene – selv om en best case hadde vært om regelsettet ble forandret til å bare inkludere e-sport direkte.

Det Hvite Hus har sagt at de skal forsøke å svare på underskriftskampanjen innen 60 dager.

Annonse

Kommentarer