– «The Last Guardian» vises på årets E3

Britisk avis hevder å ha pålitelig kilde.

10. juni 2015 10:37

(PressFire.no): Veien for det tredje og svært etterlengtede spillet fra «Ico»- og «Shadow of Colossus»-utvikler Fumito Ueda har mildt sagt vært strabasiøs.

Siden Sony avslørte spillet for PlayStation 3 under E3 i Los Angeles 2009, og en ny visning under Tokyo Game Show samme år, har «The Last Guardian» vært låst bort og nærmest blitt en legende.

I ettertid har det kommet fram at Ueda ikke lenger er ansatt hos Sony, men jobber som konsulent på prosjektet samtidig som Sony-sjefen flere ganger har insistert på at spillet ikke er kansellert.

– Vises på E3

Nå kan det endelig skje noe, om vi skal tro den vanligvis pålitelige britiske avisen The Guardian. De har en kilde som bekrefter at spillet vil bli vist fram under E3 i Los Angeles neste uke.

– Ja, vi vet at spillet har stått fast i utviklerhelvete siden 2007, men vi har en svært pålitelig kilde som sier at dette er året Team Ico endelig viser fram oppfølgeren til de elskede klassikerne «Ico» og «Shadow of the Colossus», skriver de i en sak som lister opp flere spill de anser som interessante på messa.

Siden den første visningen i 2009 har imidlertid mye skjedd. For eksempel har Sony sluppet en ny PlayStation-konsoll, og derfor er det sannsynlig at spillet ikke lenger er ment for PlayStation 3.

Samtidig kommer det også informasjon om at Mark Cerny, mannen som var med å designe PlayStation 4 og utviklet «Knack», har vært involvert i å få «The Last Guardian» på beina igjen.

Fått hjelp av Cerny?

Det er utvikleren Stewart Gilray fra Just Add Water («Gravity Crash», «Oddworld») som insinuerer at Cerny har hjulpet utviklingen i en podcast.

PressFire drar i helga til Los Angeles for å dekke E3-messa og vi vet allerede at Sony har uannonserte spills oms kal avsløres, men har foreløpig ingen informasjon som kan indikere hva de er.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3