(PressFire.no): I fjor høst lanserte Sony en snodig liten boks på det japanske markedet: Vita TV, en mikrokonsoll med ganske brede muligheter.

I går bekreftet de at den er på vei til Europa.

 

Håndholdt på storskjerm

Mikrokonsollen kan for eksempel spille titler utviklet til den håndholdte PlayStation Vita. Du setter inn spillkortet og kan nyte Vita-spillene på storskjerm, og boksen støtter også nedlastbare spill fra PSP og den første PlayStation-konsollen.

Spillene kan spilles med DualShock 3- og DualShock 4-kontrollerne.

Det finnes noen kompatibilitetsunntak, Vita-spill som bruker konsollens kamera, gyroskop eller berøringsskjermer vil ikke fungere på PlayStation TV.

 

Integrert med nettskyen

Videre kan boksen fjernspille PlayStation 4-spill. Det vil si at hvis du setter den opp i et annet rom enn PS4, og kobler den opp til en annen TV, kan du fortsette å strømme spill fra hovedkonsollen.

Til slutt vil den også støtte PlayStation Now-tjenesten.

Denne rulles ut i USA mot slutten av sommeren og i Europa på et senere tidspunkt, og den vil gjøre det mulig å strømme PlayStation 3-spill over nettet til diverse Sony-enheter. På sikt vil den også omfatte andre plattformer enn PS3.

Det er uavklart når tjenesten kommer til Europa, men PS TV vil være klar når enn det skjer.

Selve boksen kommer imidlertid til vår verdensdel i løpet av høsten (nøyaktig dato er fortsatt ubekreftet). Den heter altså ikke lenger Vita TV når det slippes i vesten, men PlayStation TV.

Bekreftet europeisk pris er 99 euro, noe som tilsvarer 800 kroner.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer