(PressFire.no): Det merkelige navnet «Abzû» blir det første spillet for det nystartede selskapet Giant Squid, som ble stiftet i fjor.

Det er imidlertid ikke hvem som helst som står bak. Det gjenspeiles i det vi fikk en sniktitt under Sonys E3-konferanse natt til tirsdag.

 

– Majestetisk

Det er tydelig inspirasjon til tidligere spillerfaringer bakt inn i «Abzû». I videoen figurerer en dypvannsdykker som utforsker havet og dyrelivet i det.

Det er stemningsfullt og vakkert med maleriske bakgrunner.

«Abzû» skal ta spillerne med på et eventyr de sent vil glemme, ned i det dype havet. Her vil de møte majestetiske dyr og oppdage hemmeligheter som lenge har ligget skjult, står det i beskrivelsen av videoen på PlayStations YouTube-kanal.

 

Visdomshav

Inspirasjonen skal ha kommet fra en «universell oppstandelsesmyte som resonnerer igjennom kulturer», og her forklares navnet:

«Abzû» refererer et konsept fra de gamleste Mesopotanske (navnet på et område i dagens Irak, rundt 5000 f.kr, journ.anm.) mytologier, står det i beskrivelsen.

Det er kombinasjonen av to veldig gamle ord: Ab, som betyr hav, og Zû, som betyr viten. Dermed betyr «Abzû» et hav av visdom.

 

Kritikerfavoritt

Det regnet lovord over utforskningsspillet «Journey», der man får oppleve å spille sammen med en annen, men uten mulighet å kommunisere.

De vakre omgivelsene, musikken og helheltsintrykket gjorde spillet til en publikum- så vel som kritikerfavoritt.

Noen av de tidligere ansatte hos spillstudioet bak «Journey», thatgamecompany, har siden gått sin egen vei og skapt et eget spillstudio - nemlig nevnte Giant Squid.

Med seg har de også «Journeys» prisvinnendekomponist, Austin Wintory, med på laget til dette prosjektet.

Jenova Chen, ansett for å være den mest inflytelsesrike bak «Journey», er igang med et helt annet prosjekt. Et uannonsert spill han selv fortalte PressFire kommer til å forandre verden.

«Abzû» har ikke annonsert lanseringsdato.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer