LOS ANGELES (PressFire): Harmonix inviterte til en nærmere titt på deres prestisjeprosjekt med å forvandle The Beatles’ fantastiske karriere om til et musikkspill.

Hele E3 ble faktisk sparket i gang med nettopp «The Beatles: Rock Band», da Microsoft først hadde en musikalsk introduksjon til spillet, og deretter dro opp Yoko Ono, Olivia Harrison, Dhani Harrison, Ringo Starr og Sir Paul McCartney i tur og orden.

På messen, som denne uken foregår i Los Angeles Convention Center, har Harmonix og MTV bygd en av de mest spesielle bodene. En kopi av Abbey Road-studioet som The Beatles frekventerte hyppig på 60-tallet danner inngangen til spillutviklerne, der vi både fikk vite mer om spillet som slippes i september og kunne musisere litt selv.

- Målet er å få Beatles-entusiastene inn i Rock Band, sa John Drake, PR-mann i Harmonix.

- For å legge til rette for at mor, som kommer inn i rommet og gjerne vil plukke opp bassen, også skal få glede av spillet, har vi lagd en modus som gjør dette mulig.

- Skrur du ned vanskelighetsgraden på ett av instrumentene, kommer du deg gjennom sangen selv om noen ikke klarer å henge med. En 3-åring eller en 90-åring kan dermed også nyte spillet.

Her finner du flere E309-saker.


TRESTEMT VOKAL

Musikkspill som «Guitar Hero» og «Rock Band» har på mange måter revolusjonert spillbransjen og inntatt en rolle som et naturlig midtpunkt i sosiale lag.

«Rock Band»-spillene har nå lagt ut 700 låter som kan lastes ned, og hele 45 millioner låter har blitt handlet på PSN eller XBLA, opplyste Harmonix på pressebriefen under E3.

En av de største nyhetene i «The Beatles: Rock Band» er at du nå har muligheten til å koble på til sammen tre mikrofoner og synge to- eller trestemt. I praksis fungerer dette utmerket.

Hver vokalist har sin egen hjelpelinje for å finne toneleiet, og selv om det krever litt øvelse viste det seg i praksis å tilføre spillet en ekstra dimensjon.

- Vi har lagd et nytt system for å måle prestasjonene etter hver låt. I tillegg til å se hvor mange prosent hver spiller belønnes med, har vi også målt hver av de tre vokalene – og hvor mange av harmoniene som satt, opplyser Drake.

Spillet tar deg med gjennom store deler av The Beatles’ karriere. Fra The Cavern Club (med historisk korrekte detaljer innlemmet i spillet), via klassiske konsertøyeblikk med The Fab Four i Budokan og Shea Stadium.

 

VARSLER UTVIDELSER

Alle 45 låtene som følger med spillet er låst opp fra start av, men historiedelen av spillet tar deg med på en interessant musikkhistorisk reise gjennom kjente Beatles-epoker.

- Etter 1966 sluttet Beatles å spille de store konsertene og gikk i stedet i studio for å lage noen fantastiske låter som «I Am The Walrus» og «Here Comes The Sun».

- For å dekke denne epoken av bandets historie har våre folk virkelig slått seg løs. Du vil ikke spille en låt som «Here Comes The Sun» på Shea Stadium foran 60.000 elleville fans som forsøker å takle deg, fortalte den humoristiske Harmonix-representanten.

- I stedet har våre folk lagd noen fantastiske visuelle kulisser der alt det psykedeliske er inkludert. På en låt som «I Am The Walrus» ser du blant annet folk med hvalrossmasker – noe som jeg for øvrig syns er riktig så forstyrrende.

Harmonix røper at de kommer til å støtte «The Beatles: Rock Band» lenge etter release, og har allerede annonsert at de kommer med mye nedlastbart materiale i fremtiden.«The Beatles: Rock Band» slippes til Xbox 360, PlayStation 3 og Wii 9. september.

Se Hamonix spille live på scenen:

 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Darksiders: Genesis

Et spill og en serie i identitetskrise.

Les mer