LOS ANGELES (PressFire): På en lukket visning fikk vi ikke bare muligheten til å teste «The Beatles: Rock Band», men også muligheten til å prøve PSP-spillet «Rock Band: Unplugged».

Og det kan hende sistnevnte er helt annerledes enn du på forhånd trodde.

Her finner du flere av våre E309-saker.


GJENOPPDAGER GAMMEL LIDENSKAP

Den opplyste spiller med smak for musikkspill vet at Harmonix, den opprinnelige utvikleren av «Guitar Hero» og «Rock Band», startet sin musikkspillkarriere med spillene «Frequency» og «Amplitude» til PlayStation 2.

Disse spillene kan ses på som foreldrene til dagens Guitar Hero- og Rock Band-spill.

Men disse spillene hadde ikke instrumenter, men brukte istedet knappene på håndkontrolleren.

Harmonix har valgt å gå tilbake til røttene når de har laget Rock Band på PSP. Det kan faktisk sies at «Rock Band. Unplugged» er selskapets nye «Amplitude».

Den store forskjellen er bare at i stedet for å bruke tre knapper, så bruker du fire. Men måten du åpner lydsporene med vokal, gitar, trommer og bass er så å si helt identisk.

Du bruker venstre pil, pil oppover, trekantknappen og sirkelknappen som noteknapper, mens skulderknappene brukes for å skifte lydspor.


POSITIV OVERRASKELSE

Med senebetennelsemaskinen «Guitar Hero: On Tour» til Nintendo DS friskt i minne, er det godt å se at Harmonix tilpasser merkenavnet til noe som er mer passende til et bærbart format.

Halve moroa har jo uansett vært instrumentene til de vanlige konsollene, så det er smart å tenke nytt for en håndholdt utgave.

Hvis du glemmer hvordan det er å spille Rock Band eller Guitar Hero, så er dette uten tvil et spill som har potensial til å stå på egne ben, det revitaliserer noe vi elsket på PS2.

Dermed trenger ikke fans av «Frequency» og «Amplitude» vente på en oppfølger, for «Rock Band: Unplugged» er rett og slett seriens spirituelle oppfølger.

 

«Rock Band. Unplugged» slippes til PSP 9. juni.

Se trailer her:

 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Den norske esport-stjerna Lâm «k0u» Tịnh Trì har gått bort

Ble bare 22 år.

Les mer

Masseoppsigelse i verdens største esport-organisasjon

Frankrike og Spania spesielt hardt rammet.

Les mer