Selskapets planlagte visning av det blodige zombiespillet «Dead Rising 2» er avlyst.

Grunnen er et utbrudd av svineinfluensa i Osaka, som så langt har smittet nærmere 200 mennesker – det høyeste antallet påviste tilfeller utenfor USA, Mexico og Canada.

Myndighetene har anmodet om å begrense utreise fra Japan, i tillegg til å stenge 4400 skoler, barnehager og høyskoler.

Nå har Capcom avlyst reiseplanene til USA og E3, bekrefter de overfor Kotaku.

«Dead Rising 2» er sammen med «Lost Planet»-oppfølgeren to av titlene Chris Kramer nylig sa vil være blant selskapets hovedsatsninger i 2010, og det var ventet en nærmere presentasjon av begge disse spillene på E3 som starter 2. juni i Los Angeles.

Se også: Skjermbilder fra «Dead Rising 2».

Så langt i år har Capcom hatt stor suksess med titler som «Resident Evil 5» og «Street Fighter IV».

Nå mister de sjansen til å vise fram en av selskapets prioriteringer for neste år på verdens største spillmesse.

 

- TAR ADVARSLENE ALVORLIG

Som forebyggende tiltak hadde Capcom bestilt munnbind og hygieneartikler for en måned siden, for å unngå at selskapet ble lammet ved et eventuelt utbrudd.

Tett befolkede Osaka (3,7 millioner i arbeidstiden, 2,6 etter) var den første japanske byen som fikk påvist smitten, og man følger utviklingen videre spent.

- Våre Capcom-gutter kommer ikke til E3 på grunn av den japanske regjerings restriksjoner. Selskapet tar advarslene veldig alvorlig, sier Chris Kramer til Kotaku.

Les også: Ny «Dead Rising 2»-trailer sluppet.


Til tross for at «Dead Rising 2» blir utviklet hos Capcoms Blue Castle-studio lokalisert i Canada, er nøkkelpersoner som Keiji Inafune og andre utviklere basert i Osaka.

Man valgte derfor å avlyse visningen av spillet på E3.

Les også: - «Lost Planet 2»-demo før E3.
Les også: Nye «Lost Planet 2»-bilder.

- «Dead Rising 2» er det eneste spillet som vi ikke vil være i stand til å vise på E3, for spillet er i en tidlig fase av utviklingen og teamet bak er ikke komfortable med å la andre vise en demonstrasjon av koden, forteller Kramer.

Det første «Dead Rising» kom til Xbox 360 høsten 2006, i utgangspunktet eksklusivt til Microsoft. I februar i år ble Wii-spillet «Dead Rising: Chop Till You Drop» sluppet.

I oppfølgeren, ventet til neste år på flere plattformer enn 360, har Capcom varslet en økning av zombier du må ta hånd om som den nye karakteren Chuck Greene lokalisert til en Las Vegas-kopi.

I det første spillet møtte du opp mot 800 skinndøde som var synlige samtidig, mens «Dead Rising 2» stiller med hele 7000, i følge Joystiq.

Også utvikleren Koei merker pandemifrykten, og reduserer sin E3-delegasjon. De sender imidlertid sitt Canada-studio i tillegg til en liten delegasjon fra Japan, og sier til Kotaku at et helt nytt spill de vil avduke på E3 vil måtte fungere som et plaster på såret.

 

Se den første offisielle traileren fra «Dead Rising 2», med innblikk i hvordan gameplayet blir:

 

 

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer