(PressFire.no): Microsoft har løftet enda mer på sløret rundt sin neste konsoll, Xbox Series X, og lagt ut alt av specs om maskinen på sine hjemmesider.

Konsollen har en åttekjernes Zen 2-CPU på 3,8 Ghz fra AMD, i tillegg til en 12 TeraFLOPs RDNA 2-basert GPU. Den har også 10 gigabyte GDDR6-minne med 560 GB/s båndbredde (som Microsoft kaller «GPU-optimalisert minne») og 6 gigabyte GDD6-minne med 336 GB/s båndbredde (som de kaller «standard minne», hvorav 2,5 GB er til operativsystemet).

I tillegg har konsollen en én terabyte stor spesiallagd NVMe SSD-disk, med mulighet til å oppgradere med ytterligere én terabyte via en egen inngang på baksiden av konsollen. Denne oppgraderingen kommer i form av et lite minnekort.

Harddiskene gir en lesehastighet på 2,6 gigabytes per sekund, men Microsoft sier de har utviklet en spesiell komprimeringsløsning som gjør at den reelle overføringen er opp mot 6 gigabytes med data. Dermed kuttes lastetider grovt ned.

Konsollen støtter også vanlige USB-harddisker om man skulle ønske det, men er da langt treigere.

Utviklerne av «Gears 5» sier de holder på å optimalisere spillet for Series X, og at de med den ekstra maskinkraften kan skru opp til maks av det pc-versjonen greier. Samtidig sier de at de prøver å få til 120 fps for nettspilling på konsollen.

Microsoft har tidligere sagt at du ikke trenger å kjøpe spill på nytt til Series X om du allerede har de til Xbox One – og at eventuelle oppgraderinger de gjør på spillene vil være gratis å laste ned.

Eldre Original-Xbox og Xbox 360-spill vil for øvrig få en automatisk HDR-løsning.

I en video tech-gutta i Digital Foundry har lagt ut viser de også hvordan alle delene settes sammen, og designet på «tårnet» er imponerende saker, der alt virker spesielt designet for å få mest mulig luft inn (og ut) av kabinettet.

Microsoft viste fram hvordan konsollen kan bruke en «suspend»-funksjon over flere spill, som lar deg hoppe mellom spillene med nesten null lasting. Denne funksjonen vil også fungere selv om du skrur av konsollen eller oppdaterer maskinen.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Finsk «CS:GO»-utøver varsler søksmål mot Valve etter turneringsnekt

Solgte kontoen sin til en kompis - som så jukset.

Les mer