(PressFire.no): Det er i et intervju med det tyske magasinet PC Games Hardware at Xbox-sjefen litt overraskende kommenterer teknologivalg av Sony i deres nye PlayStation-konsoll.

Indirekte er det riktignok litt egen bekreftelse av teknologivalg.

Spencer snakker om hvordan valget av lagring på såkalte SSD-disk og hvor stor påvirkning det vil ha for spillutviklere, mye fordi diskene er så mye raskere enn de de gamle harddiskene. Dermed vil de også kunne fungere som virtuelt minne – i tillegg til å lagre spillene.

Det betyr ikke bare mye raskere lastetider, men vesentlig større muligheter for spillskaperne.

Han berømmer derfor også Sony for å ha tatt samme valg om å bytte ut den gamle harddisken med SSD.

Spencer påpeker at verktøyene og spillmotorene derfor også kan ha korrespondere funksjoner.

- Sammen vil vi sikre en større brukerbase, og utviklerne vil gjøre alt de kan for å mestre og støtte programmeringen av disse mulighetene i maskinvaren, heter det fra Xbox-sjefen.

Videre påpeker han imidlertid at han ikke selv har sett en PlayStation 5 og at han ikke engang tror  «Minecraft»-studioet Mojang har fått utviklerutgaven, som vi allerede har fått se i lekkede bilder.

Det hører også med til historien at det ser ut som en lekkasje kan ha avslørt visse deler av spesifikasjonene i de nye konsollene. Teknologieksperene hos Digital Foundry har gått gjennom den antatte lekkasjen.

Om lekkasjen stemmer kan det se ut som om Xbox sin konsoll blir kraftigere enn den nye PlayStation-konsollen, men at det kanskje også ligger an til at sistnevnte blir billigere enn konkurrenten.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer