På tampen av fjoråret ble det sådd tvil om framtiden til Need for Speed-serien. De siste årene har spillene fått stadig mer pepper fra anmelderne, og salget har ikke helt stått til forventingene.

Les også: Legger EA ned Need for Speed-serien?

Men i stedet for å skrape en innarbeidet merkevare, varslet EA at de ikke bare nøyer seg med ett nytt NFS-spill i år, men flere, og omrokkerer samtidig på studioet og menneskene som har vært involvert med NFS-spillene til nå, Black Box, som ble overført til nabostudioet i Burnaby.

Les også: EA stenger studio.

I tillegg til SHIFT er også «Need for Speed: Nitro» og «Need for Speed: World Online» annonsert, henholdsvis et DS/Wii-spill og et onlinebasert PC-spill som er gratis å spille.


NYE UTVIKLERE

«Need for Speed: SHIFT» blir beskrevet som en simulator i samme gate som «Forza Motorsport» - og «Gran Turismo»-spillene. I dag bekreftet EA i en pressemelding at spillet kommer ut 17. september i Europa.

Les også: Forza Motorsport 3 før jul?

Spillet vil inneholde kjente baner og den største samlingen av high-performance-biler vi har sett i Need for Speed-historien, inkludert Pagani Zonda, Porsche 911 GT2 og Lotus Elise.

- Med «Need for Speed: SHIFT» har vi utviklet et racingspill som tar sjangeren til et nytt nivå og leverer noe som aldri har blitt gjort i en Need for Speed-tittel, skryter visepresident i EA Games Europa og DICE-grunnlegger, Patrick Söderlund i pressemeldingen.

- Ved å fokusere på kjøreopplevelsen fra førersetet gjennom en førstepersonsvinkel, har vi klart å fange fartsfølelsen og kontakten med underlaget på en mer realistisk måte enn tidligere, fortsetter Söderlund.

«Need for Speed SHIFT» utvikles av Slightly Mad Studios i samarbeid med Black Box-folk og Patrick Söderlund. Førstnevnte er et studio som består av mennesker som tidligere har hatt fingrene borti spill som «GT Legends» og «GTR2».

PSP-versjonen skal utvikles av EAs Bright Light-studio.

I følge et intervju på den offisielle hjemmesiden med SHIFT-produsent Jesse Abney, vil vinkelen fra førersetet være så detaljert at man ser sjåføren skifte gir og flytte hodet for å få bedre sikt i speilene.

«Need for Speed SHIFT» lanseres til PS3, Xbox 360 og PC, samt en egen versjon til PSP, 17. september.
 
Se trailer her:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer