Xbox 360-menyene får snart en ansiktsløfting

Åtte kosmetiske nyheter til 360-opplevelsen rulles ut gjennom høstoppdateringen.

11. oktober 2010 08:13

Microsoft benytter seg ofte av anledningen til å introdusere nye tjenester, store eller små, gjennom sin høstoppdatering. Årets nyheter er først og fremst rettet mot lanseringen av Kinect i november – kameraet som åpner for nye måter å spille Xbox 360 på. Disse nye 360-menyene ble først avslørt i juli, da bilder fra en fransk nettside viste en smakebit av det som er i gjære.

Kinect er i handelen fra 10. november, mens USA tjuvstarter seks dager før. Microsoft bekreftet tidligere i høst at den norske prisen vil ligge på 1295,- og inkluderer i tillegg «Kinect Adventures», ett av lanseringsspillene.

Det er åtte nyheter som Microsoft gjennom en pressemelding har presentert litt nærmere. Alle blir å finne i høstoppdateringen i begynnelsen av november. I tillegg til disse endringene i selve menyene, vil høstoppdateringen også inkludere en ny look på filmstreamingtjenesten Zune Marketplace.

NB! Se en video som viser de nye 360-menyene i bruk nederst i denne saken.

ENKLERE MENYNAVIGERING

«Forbedret stemmekvalitet», heter det første punktet i pressemeldingen. Microsoft skrur opp kvaliteten for stemmekommunikasjonen i spill. Dette er kanskje den største nyheten for dem som spiller mye online.

Det å personifisere eller endre Gamertag’et ditt, altså ikonet som du velger å bli assosiert med, skal bli enklere og morsommere. Hvis et Gamertag du liker er opptatt, får du opp en animasjon som viser Avataren din i aksjon foran et slags lykkehjul – og fem nye alternativer som du kan velge blant. Dessuten skriver Microsoft at det virtuelle keyboardet har blitt strømlinjeformet og forenklet en smule.

De nye menyene får, som du ser i videoen nederst, en liten visuell overhaling – og det er ingen tvil om at Microsoft tilrettelegger for at du skal kunne finne spillet eller filmen du er på jakt etter raskere og enklere. Kinect kan også brukes for å navigere i menyene, og dette har helt sikkert inspirert til noen av forandringene som gjøres gjennom høstoppdateringen.

Det å enkelt finne spill på LIVE Marketplace, og navigere gjennom det voksne antallet spill og innhold i onlinetjenesten, er også adressert. Microsoft skriver at Game Marketplace blir reorganisert for å gi deg «en strømlinjeformet tilgang til spillene og innholdet du er på jakt etter». Ved blant annet å kutte antallet handlinger du blir bedt om å gjøre, skal det gå raskere å lete frem et Arcade-spill, kjøpe det, og sette i gang med spillingen.

Raskere og enklere skal det også bli å finne et trådløst nettverk som du kan koble konsollen din til, skriver Microsoft.

Avatarene – spillfiguren som representerer deg både i menyene og i enkelte spill – blir også endret for å bedre tilpasses Kinect-spill der du kan bruke din avatar. I praksis betyr det at avatarene i 360-menyene nå ser litt større ut og har fått noen ekstra polygoner. De to siste nyhetene som blir trukket fram, er små men kanskje fjernes et par irritasjonsmoment for deg som spiller mye «Rock Band» eller er perfeksjonist når det gjelder å sanke Achievements og komplettere listen over utmerkelser til hvert spill. For nå snart skal du kunne logge deg profilen din av fra flere håndkontrollere, noe som spesielt har blitt et problem etter at spill som «Rock Band» lar deg navigere menyene med en plastgitar koblet til.

Som en siste, kosmetisk endring, skal du også kunne navigere gjennom en egen meny som trekker frem spillene du har komplettert 100% - ikke bare få frem det første dusinet av spill der du har klart å sanke samtlige achievements.

Høstoppdateringen slippes 4. november – altså i tide til Kinect-lanseringen. Etter denne datoen blir du bedt om å laste ned en oppdatering når Xbox 360’en din er koblet til internett, og disse nyhetene åpenbarer seg i 360-menyene etter du har restartet konsollen.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3