Microsoft annonserte like etter at deres tredje Summer of Arcade-periode var overstått, at de brygger på nok en kampanje som setter fokus på nedlastbare spill. The Game Feast sparkes i gang 29. september, og kommer blant annet til å gi oss etterlengtede spill som «Comic Jumper» og det snurrige, kjøttfulle «Super Meat Boy». 

Som en liten appetittvekker har vi denne uken fått «Plants vs. Zombies» på Xbox 360, flower defense-spillet signert PopCap, som tidligere har gjort stor suksess på både PC og iPhone/iPad. Her må du beskytte bakgården mot hjernespisende, stabbende zombier – og du gjør det ved å bygge ut vegetabilske hindre i form av ertekanoner, kjøttspisende planter og eksploderende chillier med mer.

Les også: Vår anmeldelse av iPhone-versjonen.

Nytt på Xbox 360 er at du får inkludert noen flerspillermoduser. Både co-op og versus. I tillegg finner du igjen enspillerdelen som du helt sikkert har blitt godt kjent med om du har spilt «Plants vs. Zombies» på noen av de andre plattformene spillet er gitt ut på. Kontrollene er naturligvis endret litt i anledning overgangen til Xbox 360, men uten at du møter de helt store utfordringene i forhold til å få plantet, sanket solenergi og bruke spaden når det trengs.

Spillet fremstår friskt nok til at flere allerede antageligvis er godt i gang med å plante på nok en plattform.

 

Plants vs. Zombies (Xbox 360).

TEST «DJ HERO 2» OG NESTE GUITAR HERO

«Plants vs. Zombies» er så langt bare tilgjengelig på Xbox 360 av konsollene, og koster 1200 Microsoft-poeng (98 kroner). Utvikleren PopCap har allerede fortalt hvordan de fikk en henvendelse fra advokatene som representerer den avdøde popkongen, Michael Jackson. De anmodet på det sterkeste om å fjerne den Jackson-lignende, Moonwalk-dansende zombien som opprinnelig var inkludert i spillet.

Resultatet er at alle versjoner av spillet nå inneholder en mindre kontroversiell discodansende zombie i stedet.

Det andre nye Arcade-spillet på Xbox 360 tilhører den andre enden av skalaen. Både kvalitets- og sjangermessig. For 800 Microsoft-poeng (65 kroner) kan du riste løs i «Dance! It's Your Stage». Activision har rullet ut to demoer til utgiverens musikalske tilskudd, henholdsvis «DJ Hero 2» og «Guitar Hero: Warriors of Rock». Disse smakebitene finner du foreløpig bare på Xbox 360. Mens vi er i det musikalske hjørnet kan det være på sin plass å minne om at du kan laste ned Snoop Dogg-låter til Rock Band, inkludert «Drop it Like It's Hot» og ytterligere sju sanger. 

Sony tjuvstartet for noen dager siden med å tilby PS3-eiere en demo til Ubisofts nært forestående strategispill «R.U.S.E.», og nå har Microsoft fulgt opp. Demoen inkluderer et komplett oppdrag hvor du må lede dine styrker fra ditt hovedkvarter og innta slagmarken i en konflikt der kampen om atomvåpen er sentralt. Bløffing, strategiske evner og lureri kan kombineres for å sikre en seier.

«Mafia II»-eiere finner denne uken en ny dose nedlastbart innhold. Jimmy’s Vendetta koster henholdsvis 59 kroner (PS3) og 65 kr (Xbox 360), og gir en ny historie med nye karakterer sammenlignet med universet du kjenner fra før i «Mafia II». Også «Dragon Age: Origins» svulmer ut gjennom ytterligere en utvidelse. Witch Hunt koster 52 kroner (PS3) og 45 kr (Xbox 360). «Mass Effect 2»-utvidelsene fortsetter å rulle ut fra BioWare, og den ferske Lair of the Shadow Broker (65 kr) utvider space-såpeoperaen med en ny historie, flere achievements og gir deg muligheten til å fortsette et forhold med Liara.

 

Pro Evolution Soccer 2011.

SPENN PÅ DEG FOTBALLSKOENE

PlayStation Store har ikke de helt store kanonene denne uken. «Top Gun» kommer kanskje nærmest, i hvert fall i selve navnet. Ukas eksklusive, nedlastbare PS3-spill koster 75 kroner. Dessuten har «Worms 2: Armageddon» funnet veien til Sonys konsoll.  «Top Gun», løst basert på 1986-filmen med Tom Cruise i hovedrollen, gir deg ikke masse spilletid, noe anmelderne som har testet spillet virker å være enige om. Men om du forventer kiling i magen og litt action i lufta, blir du sannsynligvis fornøyd.

Langt mer interessant for dem som elsker hårete mannelegger klistret til lærkuler: «Pro Evolution Soccer 2011» kan tas nærmere i øyesyn om du er såkalt PlayStation Plus-medlem. Det er én uke til «PES 2011»-demoen rulles ut til PSN og XBLA.

Den består av muligheten til å spille med Barcelona og Bayern München. Dette er et symbol på at Konami har brukt noen kroner ekstra for å sikre seg nye lisenser som gir oss offisielle drakter, navn på spillere og lignende. Bayern München er et nytt tilskudd til Pro Evo-serien i år, noe Konami kunne avsløre i forbindelse med GamesCom-spillmessen i august. Du kan enten spille en vennskapskamp, mot maskinen eller en venn, samt teste ut den nye turneringen som Konami har sikret seg til høstens fotballspill: Copa Santander Libertadores – Sør-Amerikas versjon av Champions League.

I neste uke får du altså spille demoen om du ikke er PlayStation Plus-medlem. Da kommer også erkefienden «FIFA 11» på banen med sin spillbare smakebit. Og begge spillene ligger i butikk samme dag, den 30. september for Norges del.

Her kan du lese om alle nyhetene på PlayStation Store denne uken.

Enda en demo ligger nå i PlayStation Store, nemlig det Gears of War-inspirerte «Quantum Theory», mens ukas eneste nye mins-tittel er «Flying Hamster» (60 kr). Ta kontroll over Newton, (som altså er denne flyvende gnageren), og gå berserk i actionstappet skytespill med seks brett. Noe slikt lyder reklamen fra utvikleren.

 

«Plants vs. Zombies», nå tilgjengelig via Xbox LIVE Marketplace for 1200 Microsoft-poeng:


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer