Rock Band-designer bytter jobb

Skal jobbe med spillprosjektenes «hellige gral» hos Twisted Pixel.

5. juli 2010 11:43

Dan Teasdale har jobbet hos musikkspillekspertene og Rock Band-studioet Harmonix siden 2006, men i en blogg har han nå bekreftet at han slutter i studioet til fordel for en jobb hos Twisted Pixel, studioet bak «’Splosion Man» og «The Maw».

I bloggen sin skriver Teasdale at han vil være mer direkte involvert i utviklingen.

- Jeg vil ha muligheten til å hjelpe med å drive visjonen og retningen til et spill, men samtidig fysisk påvirke utviklingen mer direkte i en større grad enn tiden gir meg mulighet til når jeg er sjef for prosjekter med hundrevis av personer, skriver han.

Dan Teasdale avslører ikke hvilket spill han skal jobbe på hos Twisted Pixel, men skriver at det er «latterlig kult» og omtaler prosjektet som den hellige gral.

- Det er den hellige gral for en designerstilling – jeg får bidra og hjelpe med å styre retningen til en tittel med god økonomisk støtte og et lite, tett superteam, samtidig som det er mulig å være direkte involvert og jeg kan påvirke alle sider av spillet.

Vi skrev nylig at Twisted Pixel har hjulpet Turbine med et hemmelig MMO-spill til konsoller. Det er lite sannsynlig at det er dette prosjektet Dan Teasdale skal jobbe med, da den kontrakten nettopp ble avsluttet.

Twisted Pixel er også i siste fasen med sitt nye Xbox LIVE Arcade-spill, «Comic Jumper», og skal sette i gang med sitt nye prosjekt, hvor vi antar Dan Teasdale kommer inn i bildet.

Harmonix var selskapet som i sin tid skapte Guitar Hero-serien, men når Activision sikret seg spillmerkenavnet valgte Harmonix i stedet å lage «Rock Band», som ble det første spillet som også inkluderte trommer og vokal.

Før Dan Teasdale sa opp jobben i Harmonix var han involvert i «Rock Band 3» som skal revolusjonere musikkspillene ved at du kan spille med ekte instrumenter og legger til keyboard i plastinstrumentfamilien.

«Rock Band 3» utvikles til Xbox 360, PS3 og Wii og har planlagt utgivelse 24. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3