«Milo» er død – leve «Milo»?

Microsoft har ombestemt seg og vil likevel satse på Kinect-spillet «Milo».

30. juni 2010 09:47

I går skrev vi om «Milo», også kjent som «Milo and Kate», spillet som på E3 i 2009 var essensielt i presentasjonen av det som da ble kalt Project Natal. På årets spillmesse i Los Angeles glimret «Milo» med sitt fravær, noe som gjorde at blant andre den Australske tv-kanalen ABC spurte Xbox-sjef Aaron Greenberg hva status for dette spillet egentlig er.

- «Milo» er i trygg forvaring i England. Milo Project er noe Lionhead Studios har utviklet i sitt laboratorium. I fjor avduket vi Project Natal-teknologien, og vi viste en rekke teknologidemoer i den forbindelse.

- «Milo» er en slik demo som fortsetter å eksistere, men akkurat nå er det ikke et spill som vi planlegger å slippe, sa Greenberg før han ble nødt til å revurdere disse ordene.  

NYTT HÅP FOR «MILO»?

Greenberg vendte altså tommelen ned for spillet til Lionhead Studios-sjef Peter Molyneux og antydet i klartekst at det neppe kom til å bli gitt ut.

Etter uttalelsene fra Greenberg har det nok vært hektisk aktivitet internt i Microsoft, for noen timer senere var han klar med en redegjørelse for statusen rundt «Milo».

- Project Milo fortsetter definitivt utviklingen hos Lionhead Studios. Det er bare ikke et produkt vi planlegger å utgi denne julen. Teamet hos Lionhead har alltid vært et senter for innovasjon og vil fortsette med det, skriver han på sin Twitter

.

Molyneux varslet overfor VG247 under E3 i juni at han vil demonstrere «Milo» under en konferanse i Oxford 13. juli. Programmet for denne seansen ble snust opp like etter at det begynte å koke på telefonene hos Microsoft og Lionhead. Forvent en ny dose informasjon rundt dette ambisiøse spillet senere i sommer.

«Milo» ble først vist under E3-spillmessen i 2009 under avdukingen av det som nå heter Kinect. Microsofts bevegelsesløse kontroller lanseres 4. november. 

Slik ble «Milo» for første gang vist under E3 i fjor sommer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3