Som selve finalen på Microsofts Block Party-kampanje på XBLA, er nå Game Room sluppet. Dette er et virtuelt arkadeområde der du kan boltre deg med gamle klassikere samt konkurrere med dine LIVE-venner.

Vi snakker om spill fra slutten av 70- og 80-tallet som australske Krome Studios har konvertert. På lansering er titlene fordelt på Arkade, Intellivision og Atari 2600-spill, og det er 30 spill å forlyste seg med fra dag én. Men flere plattformer kommer til å bli inkludert i fremtiden.

Foruten Game Room har Block Party-perioden også satt fokus på flere nye XBLA-spill. Noen veldig bra – andre ikke fullt så overbevisende. Det startet med «Toy Soldiers», fortsatte med «Scrap Metal» og nå sist uke N64-klassikeren «Perfect Dark».

Les også: Vår anmeldelse av «Toy Soldiers».
Les også: Vår anmeldelse av «Scrap Metal».
Les også: Vår anmeldelse av «Perfect Dark».

Klienten du trenger for å teste ut Game Room er gratis å laste ned til PC eller 360. Samme dag som Game Room ble rullet ut, var det noen innledende problemer men dette ble rettet på i løpet av noen timer.

Etter å ha lastet ned Game Room-klienten (knappe 250 megabyte) samt to spillpakker, er du i gang. Du kan enten kjøpe en arkademaskin (240 Microsoft-poeng/20 kroner), betale for å spille ett bestemt spill én gang (40 Microsoft-poeng/3 kroner) – eller velge å handle en arkademaskin som du kan bruke både på PC og 360 (400 Microsoft-poeng/33 kroner).

Man kan for øvrig demospille alle arkademaskinene én gang - og inntil i 10 minutter uten at det koster deg penger.

 

Arkademaskiner
i tre etasjer.

FRISTENDE ACHIEVEMENTS

Du blir belønnet med en achievement før du hele tatt er i gang, sikkert for å hekte de som er kompletister og/eller lider av tvangstanker rundt achievements-sankingen sin.

Dette er helt i tråd med filosofien på 360 - at du skal pepres med en dose achievements i starten av et spill for å motivere ytterligere.

Dessuten får du 20 såkalte Tokens – en valuta du blant annet mottar hver gang en av dine LIVE-venner prøver en av dine spillkabinetter.

Det er nemlig slik at du kan besøke andres Game Rooms, snuse rundt, se på hvordan kabinettene er innredet – og teste LIVE-vennene dine sine spill. Selve spillområdet er forresten befolket av Xbox 360-avatarer, så sjansen er stor for at du ser et kjent fjes i disse rommene.

Om du var en av dem som brukte barndommen på å fôre arkademaskiner med mynter, er Game Room sikkert midt i blinken for deg. På mange måter gjør du nemlig det samme her. Etter å ha demospilt «Road Fighter» eller «Jungler» får du beskjed om at du kan fortsette ved å putte på flere mynter (i dette tilfelle Tokens) – eller handle kabinettet.

Deretter er det jakten på den siste, vanskelige bossen, utmattende omganger for å knuse highscore-rekorden, eller å videreformidle hårete utfordringer til en kompis som er stikkord. Ved å trykke venstre skulderknapp kan du spole tilbake - eller ta opp et parti som du ønsker å videreformidle som en utfordring.

Se liste over alle spill tilgjengelig på lansering her.
Se også: Bilder fra Game Room.

Om du finner et spill du er nysgjerrig på kan du dessuten lese mer om historikken bak, finne ut når det ble gitt ut første gang og finne mer eller mindre interessant info rundt tittelen.

 

Hvert rom kan dekoreres med
gjenstander, bakgrunner og flere tema.

EN KRONE HER, EN KRONE DER

Går du ut fra utstillingsrommene og prøvespillingen, og inn i ditt eget Game Room, kan du la samlemanien starte og gi dine kreative evner fritt spillerom.

Her kan du dekorere med temaer og bakgrunner og ikke minst fylle på med arkadekabinetter.

Jeg endret et tema og pyntet litt og ble belønnet med nok en achivement for nettopp det.

Microsoft lar selvsagt ikke muligheten gå fra seg til å tjene noen småmynter i forhold til hvordan du kan innrede Game Room’et ditt. For du kan i tillegg til spillkabinettene også handle maskotter for en slant (40 Microsoft-poeng). Du finner imidlertid flere objekter som er låst opp og ikke koster noe, om du ønsker å dekorere et Game Room med Atari-tema eller pynte med en tidsriktig synthgitar.

I forhold til achievements har Microsoft sagt at dette ikke blir løst på samme måte som i et tradisjonelt 360-spill. De er heller knyttet opp i bolker som utløses når du har spilt en god dose eller utført ulike handlinger i tilknytning til Game Room. Ta en highscore-rekord, spill 20 runder eller send en utfordring til en LIVE-venn, for eksempel.

I profilen din finner du statistikk på hvordan du har klart deg, og samtidig også informasjon rundt hvor mange utfordringer du har vunnet og hvor nært du er å utløse neste level. Nær sagt alt du har foretatt deg havner inn under denne menyen og lar deg hele tiden holde øye med din progresjon med disse 70- og 80-tallsklassikerne.

Musikken som dundrer i bakgrunnen setter deg i passende stemning, og skifter basert på hvilket tema rommet du befinner deg i eller utenfor har. Du får en slump achievements i fanget bare ved å tulle rundt, kline på litt dekorasjon og prøvespille en demo. Deretter er det samlemanien som bor i deg, fristelsen til å bli den beste på LIVE-vennelista di og lysten til å eie arkademaskiner som avgjør om Game Room er noe for deg.

Game Room er nå lansert på Xbox 360 og Games for Windows (PC). Det er 30 spill tilgjengelig på lansering, og i tiden som kommer er vi forespeilet påfyll av sju nye hver uke helt til arkivet teller minst 1000 titler.

Se video med presentasjon av Game Room:

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer