Microsoft snakker om Blu-ray

Microsoft-direktør Steve Ballmer antyder at Xbox 360 kan få et Blu-ray-drev, men mener likevel at fremtidens filmdistribusjon vil skje digitalt.

22. oktober 2009 10:15

Microsoft lanserte sin uforbeholdne støtte til HD DVD-formatet mens Sony mente Blu-ray kom til å bli fremtiden.

HD DVD tapte den kortvarige og intense formatkrigen i februar 2008 da Toshiba annonserte at de ikke lengre ville støtte HD DVD.

Microsoft har siden nektet for at deres konsoll trengte Blu-ray – verken som format for deres spilldisker (360 benytter seg av DVD-spilldisker) eller som et alternativ om man ønsker å se film fra disk med 1080p-oppløsning.

BLU-RAY-DREV PÅ VEI?

Nå kaster Steve Ballmer, CEO i Microsoft, ut en brannfakkel som vekker interesse.

Ikke ulikt hvordan han uttalte seg litt krøkkete i sommer, i kjølvannet av E3 og avdukingen av Natal, som fikk folk til å spekulere i en ny Xbox-konsoll til neste år.

Les også: Avkrefter ny Xbox.
Les også: Filmtjeneste til 360 som inkluderer Norge.

I et intervju med Gizmodo (videoen kan du selv se her), uttaler Ballmer seg om Microsoft vurderer å putte en Blu-ray-spiller inn i ny Xbox-konsoller, slik PS3 har integrert en slik.

- Vel, jeg vet ikke om vi trenger å putte en Blu-ray-spiller inn der – du vil kunne få Blu-ray-spillere som ekstrautstyr, sier Ballmer til Gizmodo.

Ikke et krystallklart svar på hva han egentlig mener, men tygg litt på svaret han gir i videoklippet: «Du vil kunne få Blu-ray-spillere som ekstrautstyr»…

Gizmodo, som gjorde intervjuet med Ballmer, mener han enten har forsnakket seg eller rett og slett bekrefter at Microsoft jobber med planene om å tilby en ekstern BD-drev.

Timingen rundt denne «bekreftelsen» er uansett merkelig. Microsoft fokuserer nå hardt på å bygge opp mot lanseringen av høstoppdateringen som blant annet inkluderer HD-filmstreamingtjeneste Zune, som lar deg leie film i 1080p digitalt.

Les også: Twitter og Facebook kommer snart på Xbox.
Les også: Her er spillene du kan kjøpe digitalt på 360.
Les også: Microsoft med Home-variant?

Gizmodo kontaktet Microsofts-PR-apparat for å få en kommentar i lys av uttalelsene til sjefen, Steve Ballmer.

- Vår umiddelbare løsning for film i Blu-ray-kvalitet på Xbox 360 kommer denne høsten gjennom Zune Video og 1080p HD-streaming. Vedrørende våre fremtidige planer, er vi ikke klare til å kommentere, lyder uttalelsen fra Microsoft.

Vi tipper det maks går et døgn før Ballmer kommer på banen for å klargjøre hva han egentlig mente, ikke ulikt det som skjedde sist gang da han egenhendig startet ryktet om at Microsoft kommer med en helt ny Xbox neste år.

Inntil da, se hvordan HD-filmtjenesten Zune fungerer i praksis. Denne nyheten er ventet i løpet av de neste ukene. Høstoppdateringen til Xbox 360 inkluderer i tillegg Facebook, Twitter og musikktjenesten Last.fm.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3