LONDON (PressFire.no): Nå som «Mass Effect 3» endelig kommer på en Nintendo-plattform, er det lov å spørre hva som gjør opplevelsen spesiell - utvikleren kaller versjonen til og med «special edition».

Ikke veldig overraskende er det mellom hendene dine at Wii U-versjonen skal skilles fra andre plattformer.

Etter noen minutters prøvekjøring viste det seg fort at det er i spillets strategiske kampsituasjoner at denne versjonen skal danne sitt særpreg.

Ikke uventet er det den særegne håndkontrolleren med trykkfølsom skjerm som brukes for å forbedre enkelte fasetter av «Mass Effect 3»-opplevelsen.

 

Strategisk fordel med Wii U

I serien ellers  er det fort gjort å gi litt pokker i den strategiske delen av kampene. For når du blir beskutt fra flere kanter er ikke førsteprioritet å plassere følgesvennene dine på taktisk smarte steder.

Med Wii U-kontrolleren har du et interaktivt kart hvor du ser slagmarken ovenfra. Der ser du både fiender og allierte, hvor du kan bruke en finger for å dirigere kumpaner rundt på kartet.

Melanie Faulkner, som fungerer som ekstern produsent fra BioWare, forteller oss at det australske firmaet Straight Right for det meste står bak idéene som tar i bruk Wii U-kontrolleren.

- De pitcher en idé til oss, også vil det originale «Mass Effect»-teamet gå over for å godkjenne dem. Sånn sett er jeg bindeleddet som følger med begge avdelingene.

Når følgesvennen har kommet seg på plass kan du også «dra» ham over en fiende for å dirigere mot et fokusert mål. Når du holder fingeren over fienden, markeres han som rød før du slipper fingeren av skjermen. Det hele er så enkelt at det nesten brukes.

Personlig gidder jeg aldri å bruke mye tid på å kommandere følgesvennene, spesielt strategisk, men når det er så enkelt som her, åpner det for en ny tilnærming.

I tillegg får du mulighet til å plassere dem på steder som ikke nødvendigvis er innenfor synsfeltet ditt – bak en søyle eller vegg.  Derfor er det spesielt aktuelt å ta det i bruk under mer utfordrende kamper, hvor du har behov for flankeangrep eller avledning.

Du har også muligheten til å organisere såkalte spesialangrep, eller biotics, ved å dra dem over i ruter. Det er uvisst hvor mye mer effektivt det er i praksis, da du ofte har behov for å sette spillet på pause når du tar en strategisk pustepause.

Sist men ikke minst er det bare én knapp som skal til for å flytte hele spillet over til skjermen på kontrolleren. En ganske fiffig funksjon, som er nyttig når samboeren bare er nødt til å se «Jakten på Kjærligheten». Da kan du ta med deg Shepard til sofaen, toalettet eller rett og slett i senga.

Når du flytter spillet til den lille skjermen, fremstår det som bonus også flottere. For etter en liten halvtime med spillet, kan vi rapportere om at Wii U-versjonen av «Mass Effect 3» nok kommer til å være den styggeste i klassen. Under denne demonstrasjonen var i alle fall spillet tydelig redusert sammenlignet med Xbox 360-versjonen undertegnede har spilt.

 

Melanie Faulkner fra BioWare.
Foto: PressFire.no

Hentet kompetanse i Australia

Straight Right fra Australia kommer med kompetanse de mangler i studioet, avslører Faulkner:

- BioWare har ikke særlig erfaring med Nintendo-plattformer internt i studioet. Og fordi det er en helt ny konsoll er det mye ny teknologi involvert. Det er ikke ideelt å gjøre det internt når vi ikke har erfaring med Nintendo fra før. Derfor valgte vi å bruke Straight Right, forteller hun.

På den måten er dette også et nytt marked for BioWare, som ikke har gitt ut et spill på en Nintendo-plattform denne generasjonen.

Men det betyr ikke at de er redde for at Nintendo-fansen skal ta imot spillet på en annen måte enn på de andre konsollene:

- Jeg tror ikke at «Mass Effect»-fans reagerer annerledes enn en Xbox 360- eller PlayStation 3-spiller. Med dette betyr det bare at fans av kjernespillere endelig får spillet på Wii U.

Hun bekrefter at pakken vil inneholde alt utvidelsesinnhold frem til nå. Men kan ikke bekrefte den nylig annonserte utvidelsespakken Omega for Wii U.

- Når det kommer til fremtidige utvidelser, vil vi ta et standpunkt etter at spillet og konsollen er lansert.

«Mass Effect 3 Special Edition» slippes til Wii U 30. november.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Torchlight Frontiers» blir «Torchlight III»

Og endrer modellen.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer