Kalenderen viser 22. februar og du har gledet deg til å endelig få hendene i Sonys nye håndholdte konsoll – PlayStation Vita.

I lunsjen løper du nærmest til din lokale spillpusher for å handle maskin og flaggskipspillet «Uncharted: Golden Abyss». Når du er tilbake på jobb klarer du ikke å vente og vil demonstrere det siste nye innen grafikk på håndholdte konsoller for jobbkollegaene, og putter spillkortet i maskinen mens hjertet dunker litt ekstra fort.

Men ingenting skjer, spillet vil ikke engang starte. Du la kanskje ikke merke til at spillet krever et eget minnekort for å lagre, eller merkingen om at et sånt kort ikke følger med maskinen? Da er det bare å komme seg tilbake til butikken for å handle de spesiallagde minnekortene til maskinen, for de er ikke engang standard.

Det viser seg nå nemlig at enkelte PlayStation Vita-spill ikke bare krever et eksternt minnekort for å lagre, men også for i det hele tatt å starte.

 

Seks lanseringsspill krever minnekort

Norske priser har ikke blitt offentliggjort for disse kortene, men i Japan har det billigste kortet, med fire gigabyte lagringsplass, blitt prissatt til 2200 japanske yen, noe som tilsvarer rundt 160 norske kroner etter dagens kurs.

Ifølge det japanske spillmagasinet Famitsu (oversatt av Andriasang.com) er det allerede seks spill som krever et eksternt minnekort – både «Uncharted: Golden Abyss», «Disgaea 3: Absence of Detention», «@Field», «Hot Shot Golf 6», «Monster Radar», «Ridge Racer» og «Dream Club Zero Portable» har alle krav om et slikt minnekort.

Andre spill vil lagre fremgangen på selve spillkortet. 

Psvitaforum.com har nå lagt ut en liste over hvilke spill som krever eksternt minnekort og ikke.

Forbrukerrådets Thomas Nordtvedt sier til PressFire at dette stiller spesielle krav til utsalgssteder og merking på emballasje for ikke å mislede kundene.

- Det bør heller ikke komme bundle-pakker med konsoll og et spill som ikke vil virke uten minnekort, forteller Nordvedt.

Det betyr naturligvis at «Uncharted: Golden Abyss» og PlayStation Vita ikke bør havne i en samlepakke uten minnekort.

 

- Virker billigere enn Vita egentlig er

Da den første PlayStation-maskinen kom, måtte man også kjøpe eksterne minnekort for å lagre fremgangen sin. Men man kunne fremdeles starte spillet. Tradisjonen med eksterne minnekort ble også overført til PlayStation 2.

Men på PlayStation Portable valgte Sony å inkludere et minnekort for lagring av fremgangen i spill, noe de nå ser ut til å gå bort fra.

På diverse spillforum anklager spillere nå Sony for å forsøke å lure kundene til å tro at maskinen er billigere enn den egentlig er.

Nintendo slapp tidligere i år sin nye håndholdte spillkonsoll kalt Nintendo 3DS. Sammen med den maskinen følger det ikke bare med et minnekort på to gigabyte, men maskinen har også 256 megabyte med intern lagring.

 

NB! Det har ikke lyktes PressFire å få en kommentar fra Nordisk Film Interaktiv, som har ansvaret for PlayStation i Norge.


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Vi har brukt helga på «Harry Potter Wizards Unite»

Sannsynligvis tidenes beste «Harry Potter»-spill.

Les mer

Faktisk.no innsikt: Blir barn mer aggressive av å spille «Fortnite»?

Et innlegg i Aftenposten utløste debatt om barn kan bli mer aggressive av å spille «Fortnite». Men finnes det egentlig en sammenheng mellom dataspill og aggresjon?

Les mer