(PressFire.no): Spillprogrammerer Kazuhisa Hashimoto, som i mange år jobbet for Konami, er død. Det melder kolleger i den japanske spillindustrien på Twitter.

Hashimoto ble født 15. november 1958 og jobbet hos Konami fra 1981, hvor han først arbeidet med myntspill, før han gikk over til å designe og programmere spill på Nintendos 8-bitkonsoll.

Han jobbet på en rekke klassike spill i dataspillens tidlige tider, der han blant annet lagde «Track & Field»-spillene, men i etterkant er han kanskje aller mest kjent for å ha skapt den famøse «Konami-koden».

«Opp opp ned ned venstre høyre venstre høyre B A Start»

Koden ble lagt til i «Gradius» på NES for at Hashimoto skulle kunne teste spillets senere baner uten å være redd for å tape hver gang – den ga deg evig liv. Den ble så popularisert gjennom en rekke andre Konami-spill.

Koden har over tid blitt legendarisk også utenfor spill, og den er blitt implementert i alt mulig hvor man kan trykke inn ting. For eksempel kan du trykke inn koden på en rekke nettsider, eller ramse den opp til Google-assistenten eller Siri for en liten easter egg.

Her i Norge hadde Dagbladet.no i lang tid sin egen implementering av koden.

Om man trykte inn koden (minus «start») på Dagbladet for noen år siden fikk man opp et bilde av den trehodede apekatten fra «Monkey Island»-spillene, og klikket man på den ble man sendt til et «insult swordfighting»-minispill.

På Twitter beskriver Konami Hashimoto som en svært dyktig programmerer.

- Våre tanker er med Hashimoto-sans familie og venner i denne tiden. Hvil i fred.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Half-Life: Alyx

«Half-Life»-serien er tilbake i storform i det beste og største VR-spillet hittil!

Les mer