Nordmann bød nesten 11 millioner kroner for Play Station-prototypen – fikk nei

Skal auksjoneres bort i februar.

18. desember 2019 12:34

(PressFire.no): Det var amerikaneren Terry Diebold og sønnen som plutselig en dag innså at de hadde den hellige gralen av samleobjekter fra spillindustrien på loftet.

De hadde nemlig hatt en Nintendo Play Station-konsoll liggende i lang tid uten å vite at dette var en av de mest unike spillgjenstandene noensinne.

Konsollen er nemlig en prototyp fra da Nintendo og Sony samarbeidet for å lage et CD-ROM-drev til Super Nintendo som skulle komme i to utgaver – én til å klipse fast under på eksisterende konsoller og én selvdreven enhet som bygde alt sammen.

Det er sistnevnte som dukket opp i en skoeske hjemme hos Diebold, og etter å ha fått konsollen til å fungere via repareringer hos Ben Heck har de to vært på turné på retrospillmesser verden over for å la folk spille på den.

Samarbeidet mellom Nintendo og Sony falt til slutt sammen over uenighet om royalties for spillsalg uten at den noen gang ble lansert, men det hele ble likevel startskuddet for Sonys egen PlayStation-serie.

Eierne har derimot ikke tatt betalt for å vise fram konsollen, skal vi tro Diebold, men runden rundt i verden kan bli en fruktbar investering. For nå skal konsollen selges på auksjon, og prisen kan sette rekorder innenfor spillindustrien.

Det er Heritage Auctions som skal ta seg av salget, som tidligere har solgt spillmemorabilia for grove summer, inkludert en forseglet utgave av «Mega Man» til over 700 000 kroner.

Det er ikke satt en spesifikk pris på konsollen, og heller ikke en estimert pris. Dette fordi konsollen er unik, ifølge auksjonssiden.

- For denne spesielle gjenstanden så er det ingen måte å vite, siden den aldri har blitt solgt på en åpen auksjon før, sier Heritage-auksjonarius Valarie McLeckie til Kotaku.

- Den kommer definitivt til å selge, og markedet bestemmer prisen.

Hva den endelige prisen blir vet vi ikke, men det kan bli skyhøye tall, og budene har allerede kommet inn etter at Diebold gikk ut på Twitter og sa at han ønsket å selge konsollen.

Diebold har allerede avslått et tilbud på hele 1,2 millioner dollar, eller nesten 11 millioner norske kroner, fra en ikke-navngitt samler fra Norge.

Far og sønn har bestemt seg for å dele inntektene fra salget likt mellom seg, og etter å ha betalt utestående gjeld sier Diebold at han ville ha sittet igjen med «nesten ingenting» om han hadde takket ja.

Auksjonen starter 27. februar neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3