Tencent håper å kunne lage konsollspill med Nintendo-maskotene fremover

Vil lære seg å lage annet enn mobilspill.

11. november 2019 13:39

(PressFire.no): Den kinesiske spillgiganten Tencent sier at de ønsker å jobbe med Nintendo for å produsere konsollspill fremover.

Selskapet har allerede en avtale om å distribuere Switch i Kina, når konsollen og spillene en gang i fremtiden får tommelen opp fra myndighetene – en bannlysing av spillkonsoller ble nylig opphevet, men det er fortsatt strenge krav de må gjennom for å kunne lanseres.

Til The Wall Street Journal sier en toppsjef i Tencent at de ønsker å ekspandere ut fra Kina, og nå ut til konsollspillere i USA og Europa – og at de ønsker å gjøre det med insprasjon fra Nintendo.

Faktisk håper selskapet å kunne produsere spill med kjente figurer i hovedrollen:

- Vi håper å skape konsollspill med Nintendo-figurer, og vi å lære essensen av å skape konsollspill med ingeniører fra Nintendo, skal sjefen ha sagt.

En annen leder i selskapet sier de ikke ønsker å lage mobilspill med Nintendo for utgivelse i Kina, ettersom de allerede dominerer listene i hjemlandet.

- Nintendo-spill er ikke konstruert til å få folk til å betale mye penger, skal lederen ha sagt til avisen.

Og vips så avslørte Tencent at de tilnærmer seg spillutvikling litt annerledes enn Nintendo, gitt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3