Det hyttes. (Foto: ZhugeEX / Twitter)

(PressFire.no): Noen løftet kanskje litt på øyenbrynene da den kinesiske utvikleren Mihoyo annonserte PS4-spillet «Genshin Impact», som åpenbart var inspirert av «The Legend of Zelda: Breath of the Wild».

Spillet ligner en del rent utseendemessig, og har noen mekanikker som er tatt rett fra «Zelda».

Andre ting ligner ikke så fryktelig mye, dog – for eksempel virker det å være mer fokus på magi og trolldommer her, og figurdesignet er et stykke unna.

Du kan selv bedømme i traileren nederst i saken her.

Flere kinesiske «Zelda»-fans skal derimot ha ytret sin misnøye i sosiale medier mot det de mente var blåkopiering av Nintendo-spillet, og at det hadde gått for langt.

Under helgas China Joy-spillmesse i Beijing tok «Zelda»-fansen derfor affære, og flere protesterte mot Mihoyos spill på Sony-standen – ved å vifte med Switch-maskiner og rekke finger mot spillets logoer.

Det knuses.
(Foto: ZhugeEX / Twitter)

Bilder på Twitter viser mange som står og vifter med både fingre, spillcover og maskiner i det som må være den slappeste protesten vi har sett.

Det hele toppet seg da en av de protesterende på et tidspunkt dro fram en PlayStation 4 og knuste den i gulvet (!) til sikkerhetsvaktenes store forargelse.

Protestene rettet seg visstnok også mot Sony fordi selskapet skal gi ut spillet, og for at de har promotert spillet i sine sosiale medie-kanaler.

Det er uvisst hva «Zelda»-fansen mente de skulle få ut av det hele, og det er vel neppe noen fare for at utviklerne mister nattesøvnen på grunn av opptrinnet.

«Genshin Impact» kommer ut til våren 2020, selv etter denne ekstremt brutale protesten.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dreams

Skaperne av «Little Big Planet» og «Tearaway» har skrudd konseptet «Play, Create, Share» opp til 11.

Les mer

- En stor teknisk bragd, men...

Vi sliter med å bli revet med av «Dreams» på PS4

Les mer