(PressFire.no): Nintendo saksøkes for dårlig produksjonskvalitet på sine Switch-Joy-Con-kontrollere.

Det er advokatselskapet med det klingende navnet Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith som åpner opp et såkalt klassesøksmål mot Nintendo.

- Analogspakene på Joy-Con-kontrollerne er defekte, som gjør at brukerne opplever drifting-problemer, heter det i søksmålet.

I saksdokumentene legges det fram en rekke klager, inkludert klager lagt fram via nettfora som Reddit og Twitter. Der fortelles det om stadige problemer med Joy-Con-ene, og enkelte sier de har sendt inn kontrollerne flere ganger uten at det hjelper.

Symptomene er at analogspakene registerer bevegelse enten i feil retning eller når spaken skal være i ro.

Nå blir det altså sak, og advokatselskapet samler nå inn info fra amerikanere som vil være med.

Nintendo selv sier de har hørt om problemet, og har oppdatert den amerikanske kundesupport-siden sin til å ha en enklere måte å rapportere inn feil eller be om reparasjon.

- Hos Nintendo er vi stolte over å lage kvalitetsprodukter, og vi gjør stadig forbedringer til de, skriver selskapet i en uttalelse til The Verge.

- Vi er klar over nylige rapporter om at noen Joy-Con-kontrollere ikke responderer riktig, fortsetter de, før de ber misfornøyde kunder si ifra på deres supportsider.

Annonse

Kommentarer