Nei, «Detective Pikachu» er ikke tidenes største kinofilm basert på spill

Men det var veldig nære.

17. juli 2019 11:01

(PressFire.no): Det var i forrige uke at det kunne se ut til at «Detective Pikachu» kunne ende opp på en sur andreplass på lista over de største kinofilmene basert på spill noensinne.

Den lå noen skarve tre millioner dollar bak «Warcraft», men siden den gangen har den fremdeles hatt visninger i Colombia, New Zealand, Slovenia, Portugal og Norge.

I skrivende stund er det fremdeles visninger av filmen på kinoer i Oslo, noe som må sies å være imponerende tatt premieredatoen 10. mai i betraktning.

Yahoo via (AFP Relax News) kunne nå skrive at disse visningene har vippet filmen opp til førsteplasssen, fordi den skal ha dratt inn nesten sju millioner dollar i landene til sammen. Saken har også blitt sitert i en rekke andre medier.

Det viser seg å være noe så dumt som en regnefeil basert på kommaplassering per tusen.

Kinoinntektene forrige helg viser seg å være 6994 dollar, eller rundt 60 000 norske kroner med dagens kurs.

Norge leder an med flest inntekter i helgen og dro inn 4363 dollar, eller rundt 37 000 kroner. Den har imidlertid totalt omsatt for over 16 millioner kroner her i landet.

Dermed forblir kinofilmen på en andreplass med rett over 429 millioner dollar og med 433 millioner dollar står rekorden til «Warcraft».

 IMDB har også oppdatert sine tall til pinlig nøyaktige 429 395 333 millioner dollar for «Detective Pikachu» og nesten fire millioner for få til å ta tronen.

Filmen, som har «Pizzagjengen»-Reynolds i rollen som Pikachu, ble ikke spesielt godt mottatt av kritikerne, men ser ut til å ha blitt bedre mottatt av publikum.

Det har allerede også blitt bekreftet at det jobbes med en oppfølger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3